Через блокаду кордону з Польщею уряд розробляє низку логістичних проєктів

Новини Транспорт
Через блокаду кордону з Польщею уряд розробляє низку логістичних проєктів

Для зменшення наслідків блокування українсько-польського кордону та для підтримки експорту та імпорту Україна запроваджує низку логістичних проєктів. Про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«На виконання доручення Президента України сьогодні працюємо на кордоні з Польщею. Наша задача – підтримати сталість та ритмічність експорту, запустити альтернативні маршрути експорту та імпорту. Підготували перелік рішень, які починаємо реалізовувати», – йдеться в повідомленні.

Так, ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» готується днями відправити Дунаєм перші баржеві каравани до румунських портів Галац і Констанца та до німецького Регенсбурга. Річкові перевезення флотом УДП можуть компенсувати перевезення до 5 тис. вантажівок.

АТ «Укрзалізниця» запрошує вантажовласників, вантажовідправників користуватись усіма 15 працюючими переходами з європейськими країнами, що дозволить диверсифікувати маршрути й ефективно використовувати наявну прикордонну інфраструктуру.

«Вже запроваджений новий інтермодальний сервіс, який об’єднує перевезення контейнерних поїздів, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту. Завдяки йому вже перевезено 50 інтермодальних поїздів у напрямку румунських та польських портів і 155 – у напрямку українських», – зазначив Кубраков.

Також разом з УЗ міністерство працює над питаннями розширення пропускної здатності залізничних ліній до морських портів.

Крім того, триває розбудова автомобільних пунктів пропуску з метою збільшення їхньої пропускної спроможності. Зокрема, завершується реконструкція ПП “Рені”, щоб у березні запустити там спільний контроль з Молдовою.

«Сьогодні погодили запуск порожніх вантажівок через пункт пропуску “Лужанка”, тепер слово за угорськими колегами. Ним зможуть виїжджати порожні фури без обмежень по вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 т», – додав міністр.

З румунською стороною обговорюється питання пропуску транспорту з вантажем через “Красноїльск” та порожнього – через “Дяківці. А також опрацьовуються варіанти збільшення пропускної спроможності пунктів “Порубне”, “Дякове” та “Орлівки”.

«Плануємо розпочати реконструкцію пасажирського терміналу на “Ужгороді”, щоб розділити потоки транспорту та збільшити пропускну здатність для вантажних», – зазначив Кубраков.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів провів 23 лютого виїзне засідання у Львівській області, серед ключових питань якого була ситуація з блокадою на українсько-польському кордоні.

Новини

9 Травня 2024

Укрзалізниця має продавати металобрухт якнайшвидше – Гусак

У інвесторів є попит на системи накопичення енергії – Кудрицький

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

ВСІ НОВИНИ ⇢