У 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%

Екологія Економіка Новини
У 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%

Звіт Аналітичного відділу з питань енергетики та клімату (ECIU) та Конфедерації британської промисловості (CBI) показав, що у 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%, а загальне зростання сягнуло 0,1%.

Проте зміна урядової політики, брак інвестицій та конкуренція з боку ЄС та США загрожує майбутньому зростанню зеленого бізнесу, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що у 2023 році зелений сектор забезпечив 765 000 робочих місць по всій країні, які не сконцентровані у Лондоні чи іншому регіоні.

Окрім того, у звіті зафіксували активність зеленого бізнесу у неблагополучних районах Великої Британії, що підвищує в них якість життя.

У звіті підкреслили, що досягнення кліматичної нейтральності життєво важливо для обмеження шкоди від кліматичної кризи.

Це не лише сприятиме економічному зростанню, але й знизить витрати на енергію для домогосподарств та бізнесу. А також забезпечить енергетичну безпеку та позбавить від залежності від нестабільних ринків викопного палива.

“На тлі економічної стагнації чиста нульова економіка ламає тенденцію, але очевидно, що політичні розвороти минулого року підірвали довіру інвесторів в той час, коли США і ЄС інвестують мільярди в боротьбу за чисті галузі промисловості”, – сказав директор ECIU Пітер Чалклі.

Зазначається, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак послабив кліматичну політику, а саме: послабив впровадження електромобілів і теплових насосів, підтримав нове буріння нафтових і газових свердловин всупереч порадам науковців.

Окрім того, нещодавно Велика Британія знизила індекс привабливості для інвестицій у відновлювану енергетику. А обсяги інвестицій у зелену економіку зменшили вдвічі – до 28 мільярдів фунтів стерлінгів на рік.

“Нульова економіка Великої Британії пропонує величезні можливості для розвитку нових, інноваційних бізнесів. На жаль, ми відстаємо від решти Європи”, – сказав комерційний директор Heatio Томас Фаркуар.

Він зазначив, що лише 1% британських будинків перейшли на опалення з низьким рівнем викидів вуглекислого газу порівняно з 66% у Норвегії.

Окрім того, у Великій Британії лише 5% будинків обладнані сонячними панелями, а у Нідерландах – 16%. У звіті Лондонської школи економіки, наголосили, що занадто багато поточних інвестицій продовжує спрямовуватися в нестійку економіку, наприклад, в нафту і газ, а також нові будинки і офіси, які не є енергоефективними.

“Великій Британії необхідно збільшити щорічні державні інвестиції приблизно на 1% ВВП – 26 млрд фунтів стерлінгів у поточних цінах – щоб компенсувати десятиліття недоінвестування”, – йдеться у звіті ЛШЕ.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢