Програму доступного страхування суден Unity розширено на сталь і руду

Економіка Новини Теми дня Транспорт
Програму доступного страхування суден Unity розширено на сталь і руду

Програму доступного страхування суден Unity, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України, розширено на усі невійськові вантажі, заявили у Мінекономіки.

“За програмою можна застрахувати не лише зерно і продовольчі товари, але й судна, що перевозять руду, сталь, а також контейнерні перевезення. Розширення страхування на всі невійськові вантажі, є надзвичайно важливий факт для України, особливо з огляду на збільшення можливостей для експорту металургійної продукції, оскільки цей сектор сильно постраждав від повномасштабного вторгнення”, – зазначила перший віцепрем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона додала, що страхування суден може підтримати наші зусилля щодо збільшення обсягів експорту всіх несировинних продуктів, оскільки зміцнення переробної промисловості та розвиток несировинного експорту є пріоритетами уряду для посилення економічної стійкості.

За словами Свириденко, зокрема завдяки інструменту Unity ставки страхування на комерційному ринку знизились вдвічі. Ставка в рамках механізму наразі складає 0,75% для агропродукції.

Marsh, Lloyd’s і українські державні банки запустили початкову програму Unity у листопаді 2023 року. Вона пропонує страхування КАСКО та окремий захист і відшкодування (P&I) від воєнних ризиків за значно зниженими преміями порівняно зі стандартними ринковими цінами. Окрім зерна, механізм тепер забезпечує покриття для іншого українського експорту, включаючи руду, сталь, електрообладнання та корми для тварин.

Unity, зокрема, передбачає створення фонду компенсації першої частини збитків судновласникам і фрахтувальникам шляхом випуску державними українськими банками – Укрексімбанком і Укргазбанком – резервних акредитивів, підтверджених німецьким DZ Bank.

Андеррайтери Lloyd’s of London на чолі з Ascot та інші страхові компанії надають до $50 млн на страхування КАСКО та P&I від воєнних ризиків. Unity доступний для клієнтів усіх зареєстрованих брокерів Lloyd’s of London.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢