Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15%

Економіка Металургія Новини
Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15%

Світова торгівля сталевим брухтом скоротиться на близько 15% до 2030 року – з 110 млн т до 93 млн т. Про це йдеться в дослідженні Boston Consulting Group (BCG), пише GMK-центр.

Наразі світовій торгівлі підпадає близько 17% річного світового обсягу збору брухту (≈110 млн т). При цьому, Туреччина є залежною в поставках від Євросоюзу, США, Великої Британії та РФ на рівні 25 млн т переважно низькосортного брухту щорічно. Зокрема, США є настільки важливим постачальником сировини на турецький ринок, що металурги Туреччини створили в Північній Америці підрозділи з постачання.

Водночас США відчувають нестачу високосортного брухту й імпортують сировину з Канади. Тим часом Японія експортує свій надлишок до Південної Кореї, Південно-Східної Азії та Китаю.

«Оскільки доступність брухту поступово скорочуватиметься, ми очікуємо, що світова торгівля буде поступово знижуватися – на рівні 93 млн т до 2030 року. Внутрішнє споживання зростає, а країни-експортери утримуються від відвантажень за кордон», – йдеться у звіті.

Основного зниження торгівлі зазнають ринки США та ЄС, зокрема через обмежувальні заходи. Очікується, що поставки брухту з Канади в США впадуть на 50% до 2030 року, а європейський експорт – майже на 25%.

«Країни, які закривають більшу частину потреб у брухті шляхом імпорту, зазнаватимуть значного впливу, якщо не зможуть забезпечити достатню кількість збору сировини на внутрішніх ринках, або виробництво на альтернативній сировині, зокрема чавуні, DRI або HBI», – додає BCG.

Деякі ринки, які швидко розвиваються, зокрема Індія, залишаються особливо вразливими. Скорочення поставок брухту на індійський ринок підвищить вартість виробництва сталі електродуговими печами (ЕДП) й поставить під загрозу амбіції з декарбонізації.

«Уряди повинні вивчити способи боротьби з дефіцитом брухту, особливо з огляду на те, що вітчизняна сталеливарна промисловість має важливе значення для інших критично важливих секторів і глобальної економічної конкурентоспроможності», – резюмує BCG.

Новини

9 Травня 2024

Жеваго отримав нову підозру по справі банку Фінанси та Кредит

США у березні скоротили експорт металобрухту

Україна шукає в ЄС кошти для підтримки збройової промисловості

Мексика продовжує збільшувати імпорт сталевого прокату

Внаслідок обстрілів з експлуатації виведені дві ГЕС

Укренерго закликає до дбайливого споживання електрики – у системі дефіцит

Voestalpine отримає контрольний пакет італійського виробника зварювального дроту

Велика Британія надала додаткові кошти на підтримку української енергетики

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

ВСІ НОВИНИ ⇢