Італія обговорить з ЄС зміни до CBAM

Екологія Економіка Металургія Новини
Італія обговорить з ЄС зміни до CBAM

Італійський парламент схвалив пропозицію, яка зобов’язує уряд співпрацювати з європейськими інституціями для перегляду певних аспектів механізму транскордонного вуглецевого коригування (CBAM). Про це йдеться у повідомленні італійської торговельної асоціації Assofermet.

Серед проблем, що обговорювалися в італійській Палаті депутатів, однією із найважливіших була складність збору даних, які мають бути надані ЄК.

«Перший дедлайн – кінець січня 2024 року – для надання даних щодо імпорту за четвертий квартал 2023 року, на жаль, підтвердив усі наші прогнози. Надзвичайно складно знайти необхідну інформацію від постачальників, і великі ускладнення виникли при введенні даних в систему. Навіть сьогодні багато виробників (з третіх країн) заявляють, що не можуть надати певний обсяг даних, оскільки вони вважаються надзвичайно конфіденційними», – зазначив директор сталеливарного підрозділу Assofermet Паоло Сангої.

Ще одна проблема – включення до CBAM сировини, такої як чавун і напівфабрикати. Готова продукція, вироблена за межами блоку з тієї ж сировини, може вільно імпортуватися. Це призведе до підвищення вартості сировини для виробників з Євросоюзу, на відміну від їхніх іноземних конкурентів. На думку Сангої, це низка кричущих регуляторних помилок – наслідки для виробничої системи та її конкурентоспроможності не були враховані на етапі дослідження.

Assofermet також попереджає про реальний ризик відтоку виробничих компаній, оскільки деякі виробники перенесуть свої майданчики в регіони, які дозволяють їм працювати в екологічно чистий спосіб, проте з меншими обмеженнями, ніж у ЄС.

Лука Карбонолі, директор Assofermet, висловив сподівання, що враховуючи успіх пропозиції, італійський уряд першим запропонує необхідні законодавчі зміни. Схвалення пропозиції Палатою депутатів у асоціації вважають першим кроком до відповідного розв’язання цих питань на рівні ЄС.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢