Recycling Solutions у 2023 році майже наполовину збільшила постачання гранульованого шлаку до ЄС

Економіка Новини
Recycling Solutions у 2023 році майже наполовину збільшила постачання гранульованого шлаку до ЄС

Компанія Recycling Solutions у минулому році збільшила постачання гранульованого шлаку до країн ЄС у порівнянні з 2022 роком на +47,5%, до 324,5 тисяч тонн. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Загалом 44% будівельних домішок, які реалізує Recycling Solutions, були експортовані. У 2023 році найбільші обсяги придбали клієнти з Польщі та Словаччини. Окрім шлаку, восени 2023 року компанія вперше серед українських виробників відвантажила на експорт 1 380 тонн сухої золи.

Також минулого року Recycling Solutions відвантажила 407,2 тис. т гранульованого шлаку українським клієнтам, що на 69% більше, ніж у попередньому році.

“Нам вдалося залучити нових клієнтів та розширити ринок збуту попри те, що європейський будівельний сектор переживає кризовий період, — розповів Вадим Хорошко, директор департаменту будівельних домішок Recycling Solutions. — У Європі бракує власної аналогічної сировини, і Україна може задовольнити попит європейських виробників. Для нас це можливість підтримати національну економіку та забезпечити надходження валюти в країну”.

 В Україні попит на будівельні домішки забезпечують проєкти з відбудови та поява невеликих тендерів на відновлення дорожнього покриття. У 2023 році Recycling Solutions реалізувала 363,3 тис. т відвального шлаку, який використовується для будівництва та швидких ремонтів доріг. Також компанія відвантажила 282 тис. т інших золошлакових матеріалів, що на 30% перевищує показники 2022 року.

Пресслужба також нагадує, що у 2023 році Recycling Solutions успішно запустила фабрику з виробництва алюмосилікатної мікросфери в місті Бурштині Івано-Франківської області. Фабрика працює на обладнанні, евакуйованому у 2022 році з міста Дружківки (Донецька обл.), яке знаходилося у безпосередній близькості до лінії фронту. Інвестиції у проєкт склали 313 тисяч доларів США. Запуск виробництва дозволив відвантажити 521 т мікросфери за 2023 рік.

Нагадаємо, у 2023 році Україна збільшила експорт гранульованого шлаку до ЄС на 53% — до 367 тисяч тонн — та стала четвертим за обсягом постачальником цього будівельного матеріалу. Основними споживачами цього продукту є цементні заводи.

Новини

25 Червня 2024

Україна та ЄС підписали кредитну угоду до Ukraine Facility на 27 млрд євро

В столиці побудують дві ТЕЦ, які працюватимуть в т.ч. на смітті

Деякі мережі АЗС почали підвищувати ціни на бензин

24 Червня 2024

Vallourec отримала замовлення на постачання 27 тис тонн труб для нафтової компанії в Абу-Дабі

Світовий обсяг виробництва DRI у травні зріс на 9,8%

Борги заважають забезпечити українців електроенергією з вітростанцій

Tata Steel розглядає можливість дострокового закриття підприємств у Великобританії через загрозу страйку

УЗ реалізувала на аукціонах частину вагонів для перевезення будматеріалів

Мінвідновлення закликає повернути вантажівки з ЄС для оновлення документів

Верховна Рада розглядає три варіанти економічного бронювання

Через обмеження електропостачання УЗ не може доставити руду до Словаччини

Інвестори вимагають від України плати по кредитам

В НБУ бачать потенціал для подальшого зниження облікової ставки

У травні бізнес отримав 2,4 млрд грн кредитів за держгарантіями

Запоріжкокс отримав 400 млн грн прибутку

В Україні розбудовують понад 30 проєктів вітрової генерації

ВСІ НОВИНИ ⇢