Каметсталь знизив випуск коксу на 35%

Економіка Металургія Новини
Каметсталь знизив випуск коксу на 35%

Коксохімічний підрозділ заводу «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест» (раніше – Дніпровський коксохімічний завод, ДКХЗ, Кам’янське Дніпропетровської обл.) у січні-березні поточного року знизив виробництво металургійного коксу на 35% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 68 тис. тонн.

Згідно з корпоративною презентацією, оприлюдненою на Ірландській біржі 4 червня, у IV кв.-2023 підприємство виробило 79 тис. тонн коксу.

При цьому уточнюється, що зниження виробництва на КХЗ «Каметсталі» обумовлено виведенням з експлуатації (остаточним закриттям) деяких камер коксування коксової батареї №1.

«Запоріжкокс», що входить до групи, у січні-березні-2024 збільшив виробництво доменного коксу на 1% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 215 тис. тонн.

Крім того, повідомляють, що «Метінвест Покровськвугілля» в першому кварталі 2024 року знизив випуск концентрату коксівного вугілля на 9% порівняно з першим кварталом 2023 року, і на 6% до четвертого кварталу 2023 року, до 640 тис. тонн через погіршення якості вугілля і скорочення видобутку вугілля.

Видобуток в United Coal (США) у січні-березні-2024 знизився на 41% до аналогічного періоду 2023 року через простій шахти Carter Roag і скорочення виробництва на деяких шахтах Wellmore, і майже стабілізувався (зниження на 2%) до четвертого кварталу 2023 року – до 446 тис. тонн.

Як повідомлялося, «Метінвест» за підсумками січня-березня поточного року сумарно знизив випуск коксу на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року, і на 3% до попереднього кварталу – до 283 тис. тонн, загальний випуск коксівного вугільного концентрату знизився на 26%, до 1,086 млн тонн.

«Каметсталь» створено на базі ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» (ДМК).

«Запоріжкокс» виробляє кокс, володіє повним технологічним циклом переробки коксохімічних продуктів, випускає коксовий газ і пековий кокс.

«Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери – група СКМ (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ «Метінвест Холдинг» – керуюча компанія групи «Метінвест».

Новини

16 Вересня 2024

Канада встановить 18% антидемпінгове мито на болгарську арматуру

Сильні повені на Дунаї не вплинули на роботу УДП

Польська JSW знову знизила план видобутку вугілля 

Індійська RINL опинилась на межі зупинки через брак коксівного вугілля

В Україні запрацювала нова програма кредитування бізнесу

Україна експортувала морським коридором товарів на понад $19 млрд

Металургійні підприємства в січні-серпні збільшили валютну виручку від експорту чорних металів до $2 млрд

Україна наростила імпорт міді на 20%, експорт – на 16%

Україна в січні-серпні подвоїла експорт залізорудної сировини

Укрзалізниця від початку року відремонтувала понад 700 км колій

ЕКА підписало перший договір страхування від воєнних ризиків

Глобальні викиди метану стрімко зростають до рекордних показників – вчені

Профільний комітет Ради схвалив законопроєкт про підвищення податків 

Більшість електроенергії в Україні виробляється без викидів вуглецю – Міненерго

Vale проводить перевірку дамби після виявлення поверхневих тріщин

Україна в січні-серпні експортувала чавун переважно до США, Італії та Туреччини

ВСІ НОВИНИ ⇢