MEPS прогнозує зростання цін на сталь у США

Економіка Металургія Новини
MEPS прогнозує зростання цін на сталь у США

Перебої у роботі сталеливарних заводів у США призведуть до тимчасового зростання цін на сталь в останні місяці 2024 року. Про це йдеться в прогнозі аналітичного агентства MEPS International, пише UAprom.

“На тлі помірного попиту, низьких виробничих витрат і невизначеності з виборами в США скорочення пропозиції стане основним чинником цінового тиску протягом наступних кількох місяців”, – зазначають аналітики.

MEPS прогнозує, що ціни на гарячекатаний рулон і лист помірно зростатимуть до жовтня, а потім знизяться в останні два місяці року.

Хоча Федеральна резервна система США, як очікується, почне знижувати процентні ставки вже цього місяця, будь-яке подальше зростання споживчого попиту в результаті цього навряд чи буде відчутним у найближчій перспективі.

Крім того, індекс менеджерів із закупівель у виробничому секторі США нещодавно продемонстрував певне занепокоєння щодо стану економіки. У серпні індекс ділової активності у виробничому секторі США від S&P Global залишився нижчим за 50 пунктів другий місяць поспіль, що свідчить про скорочення сектору.

Ще більш невтішним сигналом стало посилання на “значне скорочення нових замовлень” у супровідному серпневому звіті PMI від S&P. Це призведе до скорочення виробництва на промислових підприємствах у найближчі місяці.

Окрім того, американські сталеливарні заводи оголосили про зупинку на технічне обслуговування у вересні, жовтні та навіть у листопаді.

Очікується, що в цей період буде виведено з ладу майже мільйон тонн потужностей. Nucor, US Steel, Steel Dynamics і Cleveland-Cliffs оголосили про зупинки, які в першу чергу торкнулися виробництва плоского прокату. Напередодні оголошених зупинок щотижневе виробництво в останні тижні зростало.

За даними Американського інституту чавуну і сталі, за тиждень, що закінчився 24 серпня, виробництво сталі сягнуло 1,78 млн тонн, а завантаження виробничих потужностей становило 80,2%. Це найбільший результат з літа 2022 року.

Як повідомляється, металургійні заводи створюють запаси перед плановим технічним обслуговуванням, що може частково зменшити подальший вплив на ціни.

Новини

19 Вересня 2024

Кабмін ухвалив постанову для встановлення в Україні плавучих ТЕС 

18 Вересня 2024

Українські підприємства в січні-серпні збільшили імпорт нікелю майже на 70%

Демократи США закликали Байдена схвалити експорт СПГ до України

Взимку дефіцит електроенергії в системі складатиме близько 4 ГВт

Виробництво сталі у Мексиці за підсумками липня впало на 53%

Державне фінансування отримали ще три індустріальні парки

Інтерпайп використовує морський та автотранспорт для доставки залізничної продукції у США та на Близький Схід

В Україні скорочується будівництво нового житла

Укренерго фіксує збільшення споживання е/е і закликає до економії

У Німеччині планують до 2030 року зробити третину металургії зеленою

Бюджет може отримати додатково 100 млрд грн від економічного бронювання – Свириденко

У липні імпорт гарячекатаного рулону в ЄС перевищив 1,5 млн тонн

Nippon Steel продовжила термін розгляду заявки на придбання US Steel

Ворог атакував енергетичну інфраструктуру у восьми областях

Українська економіка у серпні прискорила темпи зростання

Феросплавні підприємства України з початку року скоротили виробництво продукції

ВСІ НОВИНИ ⇢