Майно заводу Жеваго буде виставлено на аукціон

Економіка Металургія Транспорт
Майно заводу Жеваго буде виставлено на аукціон

Національний банк України отримав можливість за рішенням суду завершити примусову реалізацію майна ПАТ «Київський суднобудівно-судноремонтний завод» поза процедурою банкрутства. Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Це стало можливим завдяки рішенню Північного апеляційного господарського суду, яке 15 березня 2023 року залишив без змін Господарський суд міста Києва від 3 жовтня 2022 року. Цією ухвалою суд за заявою Національного банку надав дозвіл на реалізацію в рамках виконавчого провадження майна ПАТ «Київський суднобудівно-судноремонтний завод» поза процедурою банкрутства.

Відповідно до статті 9 Кодексу України щодо процедур банкрутства та висновків Верховного Суду ухвалена Північним апеляційним господарським судом постанова не підлягає касаційному оскарженню.

«Надана судом згода на задоволення вимог забезпеченого кредитора – Національного банку України – на кошти майна боржника за межами процедури банкрутства дозволяє позбутися залежності від протікання процедури банкрутства з усіма її обмеженнями та можливими зловживаннями несумлінних учасників. Це дозволить якнайшвидше розпочати продаж майна заводу», – прокоментував начальник управління правової та судової роботи із проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Наразі йде виконавче провадження. Майно ПАТ «Київський суднобудівно-судноремонтний завод» буде виставлене на аукціон за ціною, яка визначить суб’єкт оціночної діяльності, залучений відповідно до постанови державного виконавця в межах виконавчого провадження.

ПАТ «Київський суднобудівно-судноремонтний завод» є майновим поручителем за зобов’язаннями банку «Фінанси та Кредит» перед Національним банком на загальну суму понад 4 млрд грн.

У 2009–2010 роках завод уклав з Національним банком договори іпотеки та застави щодо забезпечення виконання зобов’язань за наданими банку кредитами рефінансування.

Оскільки зобов’язання щодо кредитів не було виконано, Національний банк звернувся до суду з метою звернення стягнення на майно у судовому порядку. Йдеться про нежитлові будинки загальною площею 43 440,9 кв. м та рухоме майно, яке є власністю ВАТ «Київський суднобудівно-судноремонтний завод» та знаходиться за адресою: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8.

Загальний обсяг залишку заборгованості банку «Фінанси та Кредит» перед Національним банком за кредитом рефінансування становить 6,2 млрд грн.

Національний банк України 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення банку «Фінанси та Кредит» до категорії неплатоспроможних.

Новини

26 Квітня 2024

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

ВСІ НОВИНИ ⇢