Російський АвтоВАЗ не зміг відновити виробництво

Машинобудівництво Новини
Російський АвтоВАЗ не зміг відновити виробництво

Найбільший російський автовиробник “АвтоВАЗ” знову оголосив про простій виробництва з 30 травня по 3 червная включно через відсутність комплектуючих.

Про це повідомив представник незалежної профспілки працівників автозаводу “Єдінство” Леонід Ємшанов, інформує російський Інтерфакс.

“Простий у період з 30 травня по 3 червня з компенсацією у розмірі двох третин середньої заробітної плати встановлюється для працівників, не задіяних у невідкладних роботах із забезпечення функціонування діяльності “АвтоВАЗу”, виготовлення запасних частин та роботах над новими проектами”, – сказав Ємшанов.

Раніше через відсутність комплектуючих керівництво підприємства перенесло на 4-25 квітня корпоративну відпустку, раніше заплановану на період з 25 липня по 14 серпня. За час відпустки компанія планувала накопичити необхідний запас компонентів для забезпечення стабільнішої роботи підприємств у Тольятті та Іжевську, зокрема у травні.

Однак після планового призупинення виробництва у зв’язку з корпоративною відпусткою та травневими святами, що тривали з 30 квітня по 11 травня, завод знову оголосив про простій на період з 11 по 13 травня, а потім і до кінця травня.

За даними прес-служби “АвтоВАЗу”, кількість співробітників усієї групи “АвтоВАЗ” (АТ “АвтоВАЗ” та ТОВ “Лада Іжевськ”) налічує 41 тис. осіб, тільки АТ “АвтоВАЗ” – 32,5 тис. осіб.

Як повідомлялося, власником 100% російського автовиробника до кінця 2021 року була нідерландська Alliance Rostec Auto B.V., що належить “Ростеху” (32%) та Renault Group (68%).

16 травня влада РФ оголосила про рішення французького автоконцерну Renault передати російські активи у державну власність. Відповідно до підписаної угоди, 68% частка французького концерну в “АвтоВАЗі” перейшла в управління ФГУП “НАМІ” з опціоном зворотного викупу протягом наступних 6 років, а 100% акцій московського автозаводу ЗАТ “Рено Росія” володітиме уряд Москви.

Новини

24 Квітня 2024

Байден підписав закон про надання Україні 61 млрд дол підтримки

Україна отримала черговий транш допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро

Anglo American зберігає видобуток залізної руди на стабільному рівні

Постачання критично важливих акумуляторних металів задовольняє сьогоднішній попит

Заводи Ostchem виготовили 520 тис тонн мінеральних добрив у I кварталі

Енергетики продовжуватимуть вечірне обмеження постачань для промисловості

Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників

Канада збільшує видобуток залізної руди

Мініекономіки планує пришвидшити підписання промислового безвізу з ЄС

Канада дозволила компанії Airbus використовувати російський титан

Безпілотники атакували меткомбінат у Ліпецьку, якій постачає сталь для російської оборонки

Рада планує надати переваги працюючому “у білу” бізнесу

В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії

Пакистан у березні суттєво збільшив імпорт металобрухту

Сенат США схвалив пакет допомоги Україні на 61 млрд дол

Через недосконалість санкцій російські металурги стали багатшими на $50 млрд

ВСІ НОВИНИ ⇢