Комплектуючи для виготовлення електротранспорту можна завозити в країну без мита та ПДВ

Машинобудівництво Новини
Комплектуючи для виготовлення електротранспорту можна завозити в країну без мита та ПДВ

Кабінет міністрів прийняв підзаконний акт по стимулам для виробництва електротранспорту. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він нагадав, що відповідні закони були прийняті ще в липні минулого року: “Суть їх в тому, що не лише готовий електротранспорт можна буде завозити в Україну з пільгами, але й компоненти для них. Це створить передумови для розвитку відповідних виробництв в Україні”

“Тепер без імпортного мита і імпортного ПДВ можна буде завозити в Україну комплектуючі і обладнання для виготовлення електротранспорту. А виробництво електродвигунів, акумуляторів і транспортних засобів з електродвигунами буде звільнено від сплати податку на прибуток за умови реінвестування вивільнених коштів.В Україні є сформована галузь виробництва міського електротранспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів, а також компонентів для них. Серед виробників львівський “Електрон”, одесько-дніпровська “Татра-Юг”, запорізький ЗАЗ, луцький “Богдан”, закарпатський “Єврокар”, чернігівський “Еталон” та інші”, – підкреслив Д.Кисилевський.

Нардеп зазначив, що також до переліку отримувачів стимулів додане виробництво транспорту на природному газі або біогазі. Такий транспорт, як і електричний, зменшує викиди шкідливих газів в атмосферу.

“Через руйнування і війну українським містам знадобиться багато муніципального транспорту. Задовольняти цей попит імпортом – економічна безглуздість, – вважає Д.Кисилевський. – Неможливо перемогти бідність та бути економічно успішною країною, стимулюючи імпорт складних товарів та одночасно збільшуючи частку сировини у ВВП і експорті”

“Очевидно, що зараз, під російськими обстрілами, міста виводять на маршрути автобуси замість тролейбусів, бо економлять електрику. Але після Перемоги попит на електротранспорт відновиться і збільшиться, а отже завчасне прийняття нормативної бази дозволить виробникам краще підготуватись”, – резюмував заступник голови комітету ВР.

Новини

20 Грудня 2023

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

Канада збільшує виробництво залізорудного концентрату

Нафтогаз взяв під контроль всі облгази Фірташа 

У США не голосуватимуть за допомогу Україні в цьому році

Потребу у зовнішній допомозі на наступний рік вдалось зменшити на 3,7 млрд дол

Зеленський сподівається на розблокування українсько-польського кордону

ВСІ НОВИНИ ⇢