В Європі за 2022 рік вдвічі зросли потужності сонячної енергетики

Екологія Новини
В Європі за 2022 рік вдвічі зросли потужності сонячної енергетики

Новий звіт промислової групи SolarPower Europe показав, що у 2022 році в ЄС встановили рекордні 41,4 ГВт потужностей сонячної енергії, що на 47% більше ніж у 2021 році. Країнами-лідерами, що встановили найбільше сонячних електростанцій, стали Німеччина, Італія та Польща, повідомляє Euronews.

В матеріалі зазначили, що встановлені у 2022 році потужності СЕС можуть забезпечення електроенергією 12,4 мільйона будинків.

Також потужність блоку виробляти електроенергію з цього відновлюваного джерела зросла на 25% за рік. Генеральна директорка SolarPower Europe Вальбурга Хеметсбергер підкреслила, що сонячна енергетика пропонує “рятувальний круг” на тлі енергетичної та кліматичної кризи. І жодне інше джерело енергії не розвивається так швидко і надійно, як СЕС.

Фахівці Міжнародного енергетичного агентства стверджують, що ЄС має встановити близько 60 ГВт сонячних електростанцій у 2023 році, щоб компенсувати дефіцит російського газу. В SolarPower Europe вважають, що Європа зможе заповнити цю прогалину.

ТОП-9 країн ЄС, які встановили найбільше сонячних електростанцій:

Німеччина – 8 ГВт, адже високі ціни на енергію зробили СЕС економічно ефективним рішенням; Іспанія – 7,5 ГВт, у поточному році кількість сонячних установок збільшилася на 55%, частково завдяки зростанню сонячних панелей на дахах і енергетичній кризі; Польща – 4,9 ГВт; Нідерланди – 4,0 ГВт; Франція – 2,7 ГВт; Португалія – кількість встановлених сонячних батарей зросла на 251% порівняно з 2021 роком; Данія; Греція; Швеція.

В матеріалі зазначили, що план REPowerEU має на меті збільшити відновлювані джерела енергії до 45% в ЄС до 2030 року. Для досягнення таких цілей, серед іншого, необхідно збільшити кількість кваліфікованих спеціалістів для монтажу панелей та підключення їх до електромережі. Навчання більшої кількості людей цій роботі може збільшити темпи зростання сонячної енергії в ЄС.

В SolarPower Europe стверджують, що також необхідно, щоб правила для галузі залишалися стабільними, а адміністративні процедури спрощеними. Це заохочуватиме людей встановлювати більше сонячних батарей. Стабільність електромережі та європейського виробництва сонячних панелей також необхідно покращити, щоб позбутися блоків, які заважають зростанню.

“Європа вже чує ці заклики від сонячного сектора і має багато з цих рекомендацій у своєму порядку денному на 2023 рік”, – зазначили автори.

Нагадаємо, представники європейських вітрової та сонячної енергогенерації висловили стурбування з приводу нових дозвільних правил Євросоюзу, які представили 10 листопада. Їх планується поширити лише на нові проєкти.

Європейська комісія офіційно запустила у роботу Альянс сонячної фотоелектричної промисловості ЄС, щоб відновити власне виробництво елементів сонячних електростанцій.

Новини

16 Квітня 2024

Компанія Дерипаски втратить 36% експорту внаслідок нових санкцій США та Великої Британії 

Українські металургійні компанії у березні скоротили експорт напівфабрикатів на 38,7%

Києву загрожують відключення світла за графіком – ДТЕК

Польська JSW скоротить видобуток вугілля на 850 тисяч тонн

АМКР збільшив виплавку сталі на 93% 

За три місяці китайські металурги відвантажили за кордон 25,8 млн тонн сталі

Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку великої війни

Споживання сталі в Україні впало на чверть у 1 кварталі

Нафтогаз готовий викупити весь газ, запропонований українськими видобувниками

Запоріжкокс сплатив до бюджетів понад 225 млн грн податків і зборів

Торговий дефіцит України за перші два місяці 2024 року становив понад 3 млрд дол

Україна вийшла з переговорів з судноплавства в Чорному морі, які вела з РФ та Туреччиною

Україні потрібно інвестувати у енергозбереження – експерт

ЄС схвалила умови для виділення Україні 50 млрд євро 

15 Квітня 2024

ЄС має надати Україні обладнання для децентралізації генерації електроенергії

Україна збільшила експорт ЗРС у 2,5 раза

ВСІ НОВИНИ ⇢