Міністр оборони озвучив суму збитків завданих окупантами екології України

Екологія Новини
Міністр оборони озвучив суму збитків завданих окупантами екології України

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російські окупанти завдали збитків екології нашої держави у сумі 35,3 мільярда доларів. Про це він написав у Twitter.

“Збитки української екології, завдані росією, оцінюються в 35,3 мільярда доларів. Під загрозою мільйони гектарів природних заповідників”, — сказано в повідомленні.

Він нагадав, що стаття 55 Першого протоколу забороняє вести війну проти природного середовища шляхом репресій, але “росію це не хвилює”.

Раніше Кабінет Міністрів 20 березня ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації, зокрема за напрямками природних ресурсів та інфраструктури.

Протягом шестимісячного строку міністерства, центральні та місцеві органи виконавчої влади повинні були розробити і затвердити відповідні методики.

3 листопада в Міндовкілля затвердили Методику визначення шкоди та збитків, заподіяних лісовому фонду внаслідок збройної агресії рф, яка також враховуватиме неотримані доходи та шкоду за знищення житла тварин.

“Це вже п’ята розроблена міністерством методика визначення шкоди, завданої українському довкіллю від дій агресора. На черзі ще дві – щодо обрахунку збитків надрам та територіям і об’єктам природно-заповідного фонду України.

Ми прагнемо, щоб окупант сповна сплатив за своє свавілля. Враховуючи ту кількість злочинів, яку рф щодня вчиняє на нашій землі, відшкодовувати борги перед Українським Народом росіянам доведеться не один десяток років”, – прокоментував міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

На початку листопада заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Євгеній Федоренко заявив, що за 8 місяців повномасштабного вторгнення росія завдала довкіллю України понад €37 мільярдів збитків. Стрілець же називав суму у 1 трильйон гривень.

Новини

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

ВСІ НОВИНИ ⇢