У США вважають, що зелена енергетика зробить Україну енергонезалежною

Екологія Новини ТЕК
У США вважають, що зелена енергетика зробить Україну енергонезалежною

Україні потрібно розвивати чисту енергетику, щоб досягти енергетичної незалежності і таким чином посилити безпеку держави. Так  вважає міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм.

“Якщо ви збираєтеся відбудовувати, давайте будемо відбудовувати так, щоб енергомережа була стійкою та безпечною. І досягнути такої енергетичної безпеки треба, звичайно, через чисту енергію, і саме це президент Зеленський запропонував”, – сказала вона.

За її словами, Міненерго США працює над планами будівництва зеленого енергетичного майбутнього для України та для української економіки, як тільки війна в Україні закінчиться.

Міністерка розповіла, що Національна лабораторія відновлюваної енергетики створює дорожні карти для країн, які висловили зацікавленість у переході на стовідсоткову відновлювану енергію, на 100% чисту, без викидів вуглецю.

“І ми хочемо працювати з Україною, яка висловила бажання зробити це, щоб надати технічні дорожні карти, як цього досягнути… Тож ми дуже прагнемо співпрацювати над цією майбутньою дорожньою картою та будь-якою допомогою, яку ми можемо надати, щоб дозволити Україні реалізувати свої власні амбіції”, – додала Гренголм.

На думку експертів та інвесторів, Україна з 2020 року втрачає інвесторів, які могли б вкладати кошти в зелену енергетику, оскільки Міненерго, Комітет з питань енергетики у Раді та НКРЕКП доводять галузь до стану банкрутства низьким рівнем оплати за електроенергію.

Як повідомлялося, держпідприємство “Гарантований покупець” не змогло розрахуватися з “зеленою” генерацією за половину електрики у 2022 році.

На початку лютого інвестори закликали Зеленського врятувати галузь ВДЕ і якнайшвидше вирішити проблеми виплати боргів, і від вирішення яких залежить подальший розвиток ВДЕ в Україні та анонсований урядом “зелений” енергетичний перехід. 

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢