Італія отримала 50 млн євро на розвиток ВДЕ

Екологія Новини
Італія отримала 50 млн євро на розвиток ВДЕ

Європейський інвестиційний банк надав позику у €50 млн Asja Ambiente Italia на будівництво вітрових і фотоелектричних електростанцій в італійських регіонах Базиліката, Кампанія, Сардинія та Сицилія.

Згідно з офыцыйним прес-релызома сайті Єврокомісії, кредит від ЄІБ, підкріплений гарантією в межах InvestEU, допоможе розробити та співфінансувати будівництво дев’яти малих та середніх електростанцій на відновлюваних джерелах енергії: двох вітроелектростанцій у Базилікаті та Кампанії, реконструкцію вітроелектростанції на Сицилії та шести фотоелектричних проєктів у Базилікаті, Сицилії та Сардинії.

Нові електростанції бути введені в експлуатацію до 2027 року, матимуть загальну потужність 238 МВт і вироблятимуть близько 460 ГВт-год енергії на рік, що еквівалентно річному споживанню енергії понад 190 000 домогосподарств в Італії.

Єврокомісар з економічних питань Паоло Джентілоні зазначив: “Прискорення переходу до “зеленої” економіки в Європі є пріоритетом. Цей проєкт є чудовим прикладом того, як InvestEU може прискорити перехід до “зеленої” економіки. Я радий, що з цією угодою InvestEU допоможе використати вітер і сонце в Базилікаті, Сардинії та Сицилії, щоб забезпечити чистою, відновлюваною енергією тисячі сімей в Італії”.

“Угоди, подібні до підписаної з Asja, демонструють рішучу відданість ЄІБ генерації відновлюваної енергії для боротьби зі зміною клімату та досягнення цілей Зеленої угоди. Як кліматичний банк ЄС, ЄІБ підтримує програму Європейської Комісії REPowerEU, зобов’язавшись додатково інвестувати 30 мільярдів євро протягом наступних п’яти років, спрямованих на розблокування інвестицій на суму понад 115 мільярдів євро для сприяння енергетичному переходу та боротьбі із залежністю економіки Європейського Союзу від російського викопного палива”, – додала віцепрезидентка ЄІБ Джельсоміна Вігліотті.

Туринська компанія Asja Ambiente Italia має більш ніж 25-річний досвід розробки, будівництва та управління проєктами у галузі відновлюваних джерел енергії.

Новини

20 Грудня 2023

Видобуток залізної руди в Китаї зріс на 7,1%

Україна залучила грант 150 млн євро від ЄС

ЄС та США домовилися призупинити торговельну війну до березня 2025 року

Українські металурги не встигають підготуватись до СВАМ через війну

Метінвест планує побудувати прокатний завод в Італії

У грудні Україна виробила понад 50 тисяч FPV-дронів

Українська економіка у листопаді зросла на 4%

У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ 

Стабільні тарифи держмонополій пришвидшать темпи відновлення промисловості – Біленький

Попит на нержавіючу сталь в США залишиться практично незмінним

Укрнафта збільшує видобуток нафти

Частка продукції ГМК в структурі перевезень УДП у 2024 році може зрости більш ніж вдвічі

Євросоюз знайшов альтернативи російському газу 

Німеччина купуватиме норвезький газ 15 років

В напрямку портів Великої Одеси суттєво збільшилась кількість вагонів

Німеччина у листопаді скоротила виробництво сталі на 2,4% 

ВСІ НОВИНИ ⇢