Volkswagen прагне кинути виклик лідерству Tesla у галузі електромобілів

Машинобудівництво Новини
Volkswagen прагне кинути виклик лідерству Tesla у галузі електромобілів

Німецький автовиробник Volkswagen AG збільшив свій п’ятирічний інвестиційний план до 180 млрд євро, оскільки компанія прагне кинути виклик лідерству Tesla у галузі електромобілів. Про це пише “Економічна правда” з посиланням на Bloomberg.

Понад дві третини від загальної суми – 122 млрд євро – підуть на програмне забезпечення та електромобілі, заявила компанія у вівторок.

Попереднє оновлення поточних інвестицій VW показало, що автовиробник інвестував 89 мільярдів євро в нові технології, що становило трохи більше половини від загальної суми на той час.

“Ми поставили перед собою чіткі та амбітні цілі і прийняли необхідні рішення для оптимізації процесів”, – сказав генеральний директор компанії Олівер Блюм. Цей рік “стане вирішальним для виконання стратегічних цілей і прискорення прогресу в усій групі”, додав він.

Інвестори очікують, що Блюм, який очолив компанію у вересні, розповість більше про свої стратегічні пріоритети після того, як він зосередився на виправленні хаотичного просування програмного забезпечення компанії та ретельному аналізі дорогих проєктів.

У понеділок Volkswagen оголосив про плани побудувати завод з виробництва акумуляторів у Канаді – свій перший завод за межами Європи, оскільки компанія прагне прискорити розширення на ключовому ринку США, що також включає новий завод з виробництва електромобілів у Південній Кароліні вартістю 2 мільярди доларів.

У концерні пояснили зростання витрат своїми зусиллями з виробництва акумуляторів, які включають шість заводів у Європі, а також забезпеченням сировиною для живлення електромобілів. 

Очікується, що до кінця десятиліття обсяг продажу акумуляторного бізнесу PowerCo компанії складе понад €20 млрд, кажуть у VW.

При цьому концерн також інвестує в Китай – свій найбільший ринок, щоб підвищити конкурентоспроможність місцевих моделей, аби зупинити скорочення частки ринку, особливо серед електромобілів. 

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢