У Раді зареєстрували законопроєкт про порушення при реєстрації викидів

Екологія Новини
У Раді зареєстрували законопроєкт про порушення при реєстрації викидів

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9194 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів”.

Документ запровадить адмінвідповідальність за порушення при реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів, повідомляє представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram. Зазначається, що законопроєкт спрямований на реалізацію положень Закону України “Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів”. 

Мельничук підкреслив, що документ пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 91-7 та визначити відповідальність посадових осіб оператора за порушення вимог законодавства.

А саме: неподання, несвоєчасне подання звіту оператора, подання недостовірних даних у звіті оператора; порушення обов’язків щодо подання документів, необхідних для державної реєстрації, її скасування, а також внесення змін до Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів; порушення обов’язків щодо забезпечення якості наданих центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, даних (повноти, узгодженості та достовірності) про викиди та перенесення забруднювачів і відходів; порушення обов’язків щодо обліку та зберігання підтвердної документації, опису дозволеної методики, що використовувалася для збирання даних, включених до звіту оператора.

Він зазначив, що законопроєкт передбачає, що справи про зазначені адміністративні правопорушення розглядатимуть судді районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів.

Також документ визначає, що уповноважені посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, мають право складати протоколи, зазначені в новій статті 91-7 КУпАП про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 7 квітня схвалив законопроєкт “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері реєстрації викидів та перенесення забруднювачів і відходів”.

Новини

19 Квітня 2024

Розвиток зеленої енергетики підштовхує світовий попит на мідь

Німеччина готова інвестувати в ключові галузі української економіки

Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною

Вже навесні повернуться графіки відключення світла по всій Україні

В березні українська економіка зросла майже на 5%

Безпеку українського морського коридору посилять

Україна отримала від Німеччини енергообладнання на понад 800 тис євро

18 Квітня 2024

Укренерго поки що не планує обмежень енергопостачання для населення

Уряд Австралії надає великий кредит заводу з переробки високочистого глинозему

Споживання сталі у Польщі за підсумками 2023 року скоротилось на 11% 

Українська промисловість здатна забезпечити локалізацію локомотива на рівні 55%

Україна потребує альтернативних джерел енергії

В Україні зростає попит на електромобілі

BHP Billiton знизила видобуток залізної руди

Італійська Danieli збудує в Лівії завод з відновлення заліза

Байден запропонував підвищити мита на китайський імпорт сталі

ВСІ НОВИНИ ⇢