G7 замістить російське ядерне паливо власним та відновлювальною енергією

Екологія Новини ТЕК
G7 замістить російське ядерне паливо власним та відновлювальною енергією

Пʼять країн з “Великої сімки” (G7), а саме Велика Британія, США, Канада, Японія та Франція, оголосили про альянс, спрямований на витіснення росії з міжнародного ринку ядерної енергії. Країни будуть розвивати власні ресурси ядерної енергетики та відновлювальні потужності, повідомляє GOV.UK.

Зазначається, що угода стане основою для того, щоб повністю витіснити росію з ринку ядерного палива, і зробити це якомога швидше.

Країни прагнуть забезпечити безпечне постачання уранового палива шляхом розвитку спільних ланцюжків поставок, які ізолюють рф.

Окрім того, угода зміцнить сектори ядерної енергетики країн, посилить їхню співпрацю та зменшить оплату за електроенергію для британських сімей. В повідомленні підкреслили, що наразі атомна генерація виробляє близько 15% електроенергії у Великій Британії. Країна планує збільшити цей показник до 25% до 2050 року.

Міністр енергетичної безпеки Великої Британії Грант Шаппс на зустрічі міністрів енергетики G7 у Саппоро, Японія, заявив, що угода та інвестиції у відновлювані джерела енергії стануть ключовою частиною енергетичної незалежності країни.

Він наголосив, що Велика Британія прагне унеможливити використання енергії як зброї. Для цього, окрім ізоляції росії, також необхідні інвестиції у чисті, дешеві та безпечні джерела енергії. На це спрямований план Powering Up Britain.

Шаппс підкреслив, що Велика Британія вже є світовим лідером у сфері відновлюваних джерел енергії. Так у 2022 році майже 40% електроенергії країни було вироблено з альтернативних джерел. Країна готова ділитися досвідом розгортання “зеленої” генерації. 

Зазначається, що учасники G7 також погодилися прискорити поступову відмову від викопного палива, зокрема вугілля. Вони погодилися працювати разом, щоб зупинити будівництво нових вугільних електростанцій.   “Це підтверджується новими колективними цільовими показниками щодо використання офшорної вітрової та сонячної енергії для G7 – збільшити потужність офшорної вітрової енергії на 150 ГВт, а сонячної фотоелектричної енергії – до 1000 ГВт до 2030 року”, – йдеться у повідомленні.

В повідомленні пояснили, що на Велику Британію припадатиме чверть цілі офшорної вітрової енергії.  Зазначається, що країна також стала лідером серед G7 у поступовій відмові від бензинових і дизельних автомобілів.

Група взяла на себе зобов’язання досягти 50% продажів автомобілів і фургонів з нульовим рівнем викидів до 2050 року.  В повідомленні підкреслили, що оскільки все більше країн відмовляться від викопного палива на користь відновлюваних джерел, це незворотньо перекриває важливий потік доходу для росії. 

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢