Турецьки виробники сталі очікують, що виробницто та експорт стабілізуються з червня

Економіка Металургія Новини
Турецьки виробники сталі очікують, що виробницто та експорт стабілізуються з червня

Виробництво сирої сталі в Туреччині знизилося на 18,6% у річному порівнянні в березні цього року до 2,7 млн. тонн. У період із січня до березня цього року Туреччина виробила 7,4 млн. тонн сирої сталі, що на 21,5% менше, ніж минулого року, повідомляє портал Steel Orbis з посиланням на заяву Турецької асоціації виробників сталі.

Турецька сталеливарна промисловість, яка займала 10-те місце у світі з виробництва сирої сталі у перші два місяці, посіла 9-е місце у перші три місяці року з відновленням виробництва у березні.

Таким чином, очікується, що втрата видобутку внаслідок землетрусів 6 лютого буде повністю компенсована у другому півріччі.

У березні споживання сталевої продукції в Туреччині зросло на 33,7% до 3,4 млн. тонн, тоді як у першому кварталі цього року споживання готової сталі в країні збільшилося на 4,9% до 8,9 млн. тонн у річному порівнянні.

У березні експорт сталі із Туреччини скоротився на 52,8% до 810 600 тонн, а вартість цього експорту знизилася на 54,3% до 725,1 мільйона доларів у річному порівнянні. За перші три місяці цього року експорт сталі з країни скоротився на 48,3 відсотка до 2,2 мільйона тонн, а вартість цього експорту впала на 51,5% до 1,9 млрд доларів у річному порівнянні.

У березні імпорт сталі до Туреччини збільшився на 42,9% до 1,7 мільйона тонн, а вартість цього імпорту збільшилася на 5,9% до 1,4 млрд доларів у річному порівнянні. За перші три місяці цього року імпорт сталі в країну збільшився на 5,9% до 4,1 млн. тонн, а вартість цього імпорту впала на 16,8% до 3,5 млрд. доларів у річному порівнянні.

У першому кварталі співвідношення експорту сталі Туреччини до імпорту знизилося до 53,9% порівняно з 92,6%, зареєстрованим за період попереднього року.

За даними асоціації, імпорт плоского прокату до Туреччини збільшився на 32,2% у першому кварталі цього року, оскільки Росія та країни Далекого Сходу, які отримують субсидії та експортують за демпінговими цінами, зосередилися на турецькому ринку, а введення імпортних мит на плоский прокат було відкладено. . Це збільшення призвело до збільшення дефіциту зовнішньої торгівлі турецької сталеливарної промисловості та зниження співвідношення експорту до імпорту, що викликало побоювання, що імпорт плоского прокату збільшиться, а дефіцит зовнішньої торгівлі сталлю продовжить зростати у травні.

Асоціація прогнозує, що турецька сталеливарна промисловість відновить свою конкурентоспроможність за рахунок зниження цін на природний газ та електроенергію, що використовуються в галузі, що виробництво та експорт поступово покращаться у травні та стабілізуються у червні.

Новини

26 Квітня 2024

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

ВСІ НОВИНИ ⇢