ЄС та Корея заснували партнерство для зеленого переходу

Екологія Новини
ЄС та Корея заснували партнерство для зеленого переходу

ЄС та Республіка Корея заснували “зелене” партнерство щодо захисту клімату та довкілля, а також справедливого енергетичного переходу та інших напрямків Green Deal.

Сторони підтвердили зобов’язання утримати глобальне зростання температури нижче 1,5°C, досягти кліматичної нейтральності не пізніше 2050 року та скоротити викиди парникових газів до 2030 року, повідомляє The European Sting.

Зазначається, що документ підписали президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Кореї Юн Сук Йолем на саміті ЄС-Корея у Сеулі.

“ЄС і Республіка Корея поділяють прагнення до кліматично нейтрального майбутнього. Запуск нашого “зеленого” партнерства допоможе нам досягти цієї мети”, – сказала фон дер Ляєн.

Зазначається, що “зелене” партнерство ЄС-Корея охоплюватиме низку ключових напрямків, а саме:

-посилення зусиль у боротьбі зі зміною клімату, зокрема співпрацю з адаптації до клімату, ціноутворення на вуглець, викидів метану та кліматичного фінансування;

-посилення співпраці в екологічних питаннях щодо зупинки втрати біорізноманіття, деградації і вирубці лісів, сприянні циркулярній економіці та розгляді повного життєвого циклу пластику, а також реалізації Глобальної рамкової програми збереження біорізноманіття Куньмін-Монреаль;

-підтримці переходу на “зелену” енергетику завдяки співпраці у сфері ВДЕ, водню, акумуляторів та екологічної мобільності, енергоефективності, справедливого переходу від виробництва електроенергії з вугілля, а також захоплення, утилізації та зберігання вуглецю (CCUS) ;

-співпраці з третіми країнами для сприяння їхньому “зеленому” переходу, зокрема у сфері пом’якшення наслідків зміни клімату, адаптації та стійкості, переходу до чистої та справедливої ​​енергії та циркулярної економіки;

-об’єднанні зусиль в інших сферах, таких як бізнес-співпраця, стійке фінансування, дослідження та інновації, стійкі продовольчі системи та ланцюги постачання, а також соціальні проєкти.

Зазначається, що в рамках партнерства Корея та ЄС погодилися сприяти кліматичним діям на міжнародній арені та багатосторонніх форумах, зокрема як головні донори кліматичного фінансування, та сприяти справедливому переходу в третіх країнах. Сторони співпрацюватимуть, щоб підтримувати екологічні та кліматичні політики країн, що розвиваються.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢