Європейські ціни на газ впали до найнижчого рівня за майже два роки

Новини ТЕК
Європейські ціни на газ впали до найнижчого рівня за майже два роки

Газові сховища заповнені приблизно на 66%, що значно перевищує історичний середній рівень. При цьому виробнича діяльність скоротилася найшвидшими темпами з часів пандемії. Про це пише галузеве видання enkorr з посиланням на Bloomberg.

Європейські ціни на природний газ ще більше впали до найнижчого рівня за майже два роки, оскільки перспективи попиту в регіоні залишаються похмурими, повідомляє агентство.

Еталонні ф’ючерси впали на 2,1% після попереднього зростання в середу. Слабкий промисловий попит і більш заповнені, ніж зазвичай, газові сховища тиснули на ціни протягом кількох тижнів поспіль, викликаючи питання про те, наскільки вони можуть знизитися до того, як виробники переоцінять потреби в постачанні.

Європа прямує до найтепліших місяців року із запасами, заповненими приблизно на 66% — значно вище середнього історичного показника, — що свідчить про те, що вона перегорнула сторінку найгіршої енергетичної кризи. Але оскільки економічна активність ще не відновилася, незважаючи на зниження цін на газ, є певні побоювання, що пропозиція на ринку може перевищити попит наступного місяця — особливо після того, як спроби заправки сховищ почнуть сповільнюватися, що потенційно призведе до обмеження виробництва.

Індекс, що відстежує виробничу активність у єврозоні, цього місяця скоротився найшвидшими темпамивідтоді, як пандемія закрила заводи три роки тому, загрожуючи підірвати імпульс економіки загалом. Водночас індекс відносної сили — технічний індикатор того, як швидко ціни ростуть або падають, — показує, що ф’ючерси на газ були перепродані останніми днями.

Трейдери все ще розглядають можливість збільшення споживання газу в найближчі тижні, якщо погода стане спекотнішою. Це може означати більшу витрату палива для живлення кондиціонера. Також у центрі уваги ризики майбутньої зими.

«Рухаючись уперед, те, що станеться з цінами в зимові місяці, буде ключовим», — сказав Оле Слот Хансен, керівник товарної стратегії Saxo Bank A/S.

О 10:22 ранку в Амстердамі нідерландський газ за перший місяць, еталонний показник Європи, знизився на 1,3% до 28,78 євро за мегават-годину. Еквівалентний британський контракт також відхилився.

Новини

26 Квітня 2024

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

Тігіпко придбав вагонобудівний завод в Австрії

Відсутність продажу брухту Укрзалізниці негативно позначається на діяльності компанії

НКРЕКП відмовилася скасовувати прайс-кепи для промисловості

В лютому імпорт напівфабрикатів з України становив 100 тисяч тонн

США вперше за 40 років розпочнуть виробництво ядерних боєголовок

У Києві вже відновили 70% енергообладнання, пошкодженого російськими обстрілами

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

ВСІ НОВИНИ ⇢