Німеччина, Італія та Франція збудують військові заводи в Україні

Новини Транспорт
Німеччина, Італія та Франція збудують військові заводи в Україні

Україна веде переговори із західними збройовими компаніями щодо створення заводів на території країни, повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв агентству Reuters на авіасалоні в Парижі.

Він уточнив, що йдеться про виробників із Німеччини, Італії, Франції та східної Європи. “Ми впевнені, що в найближчі кілька місяців підпишемо контрактні угоди”, – сказав Боєв.

За його словами, завдяки залученню іноземних збройових компаній до України, Київ зможе більш ефективно задовольняти власні потреби, а також розвивати свою оборонну промисловість, щоб орієнтуватися на глобальних клієнтів. Крім того, це дозволить створити робочі місця для українців.

“Для майбутнього стримування агресії буде потрібна сильна оборонна промисловість в Україні, сильні збройні сили. Ось чому ми вважаємо, що прихід міжнародних партнерів, створення виробництв та включення країни до системи безпеки вільного світу дуже важливі”, – наголосив Боєв.

У рамках паризького авіасалону заступник міністра також встановлював контакти із виробниками безпілотників. “Ми обговорювали різні рівні співробітництва. І деякі компанії кажуть, що вони готові прийти, інвестувати та виробляти безпілотники”, — повідомив Боєв, проте відмовився уточнити, про які саме компанії йдеться.

Наприкінці минулого року турецька Baykar заявила, що, як і раніше, планує завершити будівництво заводу в Україні через два роки. Відповідну домовленість було досягнуто ще до вторгнення Росії до України.

У травні президент України Володимир Зеленський заявив, що країна працює з британською оборонною компанією BAE Systems над створенням української бази для виробництва та ремонту озброєнь – від танків до артилерії. Проте угоди поки що не підписано.

Минулого місяця німецька компанія Rheinmetall створила спільне підприємство з українським державним конгломератом “Укроборонпром” для виробництва та ремонту танків у країні.

“Машини ушкоджуються, їх потрібно ремонтувати, вони підпадають під обстріл. Ми прагнемо допомогти Україні, щоб вони могли самі проводити технічне обслуговування своїх танків та виробляти запасні частини”, — говорив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

Новини

9 Травня 2024

Рада розширила програму пільгових кредитів на виробників зброї

Міненерго повідомляє про можливі відключення електропостачання для промисловості

Liberty Steel законсервує свій завод у британському Сканторпі

Ізраїль шукає нові канали імпорту через припинення торгівлі з Туреччиною

З початку року металурги збільшили виплавку сталі майже на третину

НКРЕКП спростила процедуру приєднання генеруючих установок до електричних мереж

У Раді розглядають дві моделі бронювання працівників від мобілізації

Ставки фрахту в Чорному морі впали через зниження темпів експорту

Імпорт електроенергії не здатен повністю перекрити дефіцит

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

ВСІ НОВИНИ ⇢