Світові виробники техніки для розмінування локалізують виробництво в Україні

Машинобудівництво Новини Теми дня
Світові виробники техніки для розмінування локалізують виробництво в Україні

Світові виробники машин для розмінування оголосили про локалізацію виробництва своєї техніки в Україні. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Зокрема він повідомив, що на полях Ukrainian recovery conference у Лондоні підписані два знакових меморандуми про організацію виробництва в Україні сучасної техніки для розмінування. Компанія Пожмашина на своїх потужностях готує виробництво у співпраці зі світовим лідером в розмінувальних машинах данською Hydrema. А підприємство А3ТЕХ-УКРАЇНА домовилось про виробництво обладнання за технологіями хорватської ДОК-ІНГ. У разі замовлення від держави уряд Данії надасть фінансування, в тому числі грантове, для забезпечення потреб українських служб у такій техніці.

“Це саме те відновлення, яке потрібне Україні. Закордонні партнери дають технології по розмінуванню – Україна надає виробничі потужності та людей. У виграші й іноземці, які отримують нові ринки збуту, й українці, для яких створюються нові робочі місця з гідними зарплатами, а також відбувається виробниче навчання місцевих виробників”, – вважає Д.Кисилевський.

Він відзначив, що Україні все ще часто пропонують взяти кредит на придбання готової іноземної техніки, і потім довго його повертати невідомо з яких джерел. На думку нардепа, наша країна має навчитись говорити “ні” на такі пропозиції. І пропонувати інший підхід.

“Найбільш ефективне відновлення для нас – це виробництво товарів для відновлення в Україні. Українським виробникам є що запропонувати іноземним партнерам: великий парк сучасних верстатів і обладнання, кваліфіковані робітники і інженери, нижчий в порівнянні з ЄС рівень витрат. Виробнича кооперація з місцевими виробниками або розміщення виробництва в Україні – ось чого ми потребуємо. Локалізація – ключова політика для відновлення економіки”, – переконаний Д.Кисилевський.

Він також висловив сподівання, що вже незабаром в Україні стартує виробництво машин для розмінування, яких дуже потребує наша держава.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢