Щороку в ЄС викидають близько 59 млн тонн їжі
Екологія Економіка Новини

Щороку в ЄС викидають близько 59 мільйонів тонн їжі, тобто 131 кг на жителя, ринкова вартість якої оцінюється в €132 мільярди. Більша частина харчових відходів (53%) утворюються в домогосподарствах, 20% – у секторах переробки та виробництва. Боротьба з харчовими відходами збереже їжу для споживання людиною і тим самим сприятиме продовольчій безпеці, повідомляє Єврокомісія.
Єврокомісія пропонує, щоб до 2030 року країни-члени скоротили харчові відходи на 10% у переробці та виробництві та на 30% (на душу населення) у роздрібній торгівлі та споживанні (ресторани, заклади харчування та домогосподарства).
Зазначається, що текстильні відходи також обтяжують природні ресурси. Близько 78% таких відходів потрапляють спалювання чи захоронення.
Нові правила покладають на виробників відповідальність за повний життєвий цикл текстильних виробів і підтримують стале управління такими відходами в блоці.
В повідомленні наголосили, що тепер пропозиції мають підтримати в Європарламенті та Раді ЄС.
Підпишіться на Minprom у Telegram, щоб залишатися в курсі важливих новин
Відкрити Telegram