Стратегії американських металургів розійшлися у II кварталі

Металургія Новини
Стратегії американських металургів розійшлися у II кварталі

У другому кварталі стратегії американських металургів розійшлися: одні підтримували виробництво і відвантаження на високому рівні, а інші, схоже, дозволили їм знизитися, повідомляє Аrgus.

Американські металургійні компанії Cleveland-Cliffs і Steel Dynamics (SDI) збільшили свої відвантаження в другому кварталі на 15 відсотків і 9,4 відсотка, відповідно, порівняно з попереднім роком.

Cliffs вказала на збільшення обсягів виробництва автомобілів як на причину своїх кращих показників. Велика трійка американських автовиробників – Ford, General Motors і Stellantis – повідомили про зростання продажів у другому кварталі.

Ці тенденції збільшення обсягів поставок сталі автовиробникам і зростання їхніх продажів можуть бути порушені, оскільки три автомобільні компанії ведуть переговори про укладення нового контракту з профспілкою United Auto Workers (UAW) до кінцевого терміну 14 вересня.

Сталеливарні заводи SDI, які в основному виробляють плоский прокат, але також включають стани з виробництва сортового прокату, в другому кварталі працювали на рівні 93%, за винятком результатів нового плоского прокату компанії в Сінтоні, штат Техас, де виникли проблеми.

Це на 2 відсоткові пункти нижче, ніж торік, але значно вище, ніж у інших виробників сталі та в середньому по галузі.

Згідно з даними Американського інституту чавуну і сталі (AISI), загальний коефіцієнт завантаження сталеливарних заводів США залишається на рівні або вище 75% протягом чотирьох місяців.

Техаський завод SDI потужністю 3 мільйони коротких тонн на рік працював на рівні 52% у другому кварталі, перш ніж вийшов з ладу зсувний механізм розливки, що призвело до зупинки електродугових печей (ЕДП) на заводі з 1 по 27 липня. SDI повідомив, що завод був перезапущений 28 липня і має намір досягти рівня завантаження 80 відсотків до кінця року.

Відвантаження для конкурентів Nucor і US Steel впали на 5% і 5,3% відповідно. Обсяги поставок Nucor знизилися через те, що коефіцієнт завантаження сталеливарних потужностей на її заводах з виробництва плоского і сортового прокату на рівні 84% залишився на 1 процентний пункт нижче, ніж у попередньому році. У US Steel коефіцієнт завантаження заводів збільшився, але виробництво перевищило відвантаження на 16 відсоткових пунктів, або більш ніж на 450 тис коротких тон (т).

Що стосується металургійних сервісних центрів, то провідний гравець галузі Reliance Steel and Aluminum очікує, що в третьому кварталі відвантаження збільшиться на 1,5-3,5 відсотка порівняно з попереднім роком, причому більшу частину відвантажень становитиме вуглецева сталь.

Конкуруючий сервісний центр Ryerson очікує зниження відвантажень на 5,1-7% у третьому кварталі порівняно з попереднім роком.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢