Японські промисловці висловились проти СВАМ

Екологія Металургія Новини
Японські промисловці висловились проти СВАМ

Різні галузеві групи Японії критикують вимоги ЄС щодо подачі звітності у рамках механізму транскордонного вуглецевого коригування (CBAM) через побоювання, що це може розкрити конфіденційну інформацію, повідомляє Argus Media.

Нещодавно Єврокомісія оприлюднила публічні коментарі по проєкту зобов’язань щодо звітності, які будуть покладені на іноземних трейдерів під час перехідного етапу впровадження CBAM.

Механізм розпочне діяти з 1 жовтня поточного року з перехідним періодом до 31 грудня 2025-го. З 1 січня 2026 року для імпортерів з’являться фінансові зобов’язання. Початково дія CBAM охоплює імпорт цементу, чавуну та сталі, алюмінію, добрив, електроенергії та водню.

На перехідному етапі трейдери матимуть звітувати лише про попередні методи розрахунку та вбудовані викиди для імпортованих товарів CBAM без сплати фінансових коригувань.

Свої коментарі щодо процесу звітності надали різні японські галузеві групи.

У Японській діловій раді в Європі (JBCE) зауважили, що CBAM має відповідати правилам Світової організації торгівлі. Там зазначають, що існують розбіжності в процесі звітування для європейської та закордонної продукції. Зокрема, іноземні трейдери зобов’язані звітувати про викиди щокварталу та по кожному підприємству. Проте це не стосується системи торгівлі квотами на викиди ЄС (ETS), що передбачає лише щорічну звітність.

У JBCE також занепокоєні обов’язковими вимогами до звітності щодо викидів парникових газів для кожного продукту, що «потенційно може виявити дані, які можуть бути конфіденційними – ймовірно, йдеться про інформацію щодо цін і витрат. Погляди JBCE також поділяє Японська алюмінієва асоціація (JAA).

Окрім того, ґрунтовний документ із відгуками щодо CBAM подала анонімна японська бізнес-асоціація. У ньому висловлювалося побоювання, що ЄС може використати доходи від механізму для субсидування інвестицій сталеливарних компаній ЄС в екологічне виробництво.

Своєю чергою міністерство торгівлі та промисловості Японії наразі залишається обережним щодо оцінки проєкту по звітності в рамках CBAM. Представник відомства зазначив, що ще зарано робити конкретні судження, а оцінка міністерства залежатиме від того, як ЄС реалізує механізм.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢