Глобальне споживання брухту зростатиме, як і попит на якісну сировину

Економіка Металургія Новини
Глобальне споживання брухту зростатиме, як і попит на якісну сировину

У 2030 році глобальний попит на сталевий брухт досягне 778 млн т, що на 15,1% більше, аніж у 2021 році. Про це йдеться у звіті дослідницького інституту POSCO, повідомляє S&P Global.

Дослідники прогнозують, що глобальне споживання брухту продовжить зростати, як і попит на високоякісну продукцію. Виробники сталі наразі зосереджують свої плани розширення на будівництві електродугових печей, а основні споживачі, такі як Китай, посилюють стандарти якості щодо імпортної сировини.

У 2050-му попит на металобрухт може скласти 964 млн т – це термін, який визначили кілька світових виробників сталі для досягнення цілей вуглецевої нейтральності.

Китай має внутрішнє забезпечення брухтом на рівні 99,8%, тому місцевих закупівель буде достатньо, щоб у майбутньому задовольнити зростаючий попит. Проте для країни буде важливим імпорт високоякісної сировини, особливо важких сортів. Однак КНР зараз стикається з дефіцитом металобрухту через низькі ціни на нього та слабкий сектор нерухомості.

Аналітики очікують, що Японія, яка є провідним постачальником брухту в Азії, збільшить свої потреби у цій сировині. Вони прогнозують, що внутрішній попит на металобрухт в країні у 2030 році досягне понад 32 млн т, що становитиме зростання на 19,3% у порівнянні з 2021 роком. Надлишок японського брухту, який зазвичай іде на експорт, у 2021-2030 роках може скоротитися на 5,18 млн т.

Зменшення доступності брухту в Японії створить проблеми з постачанням для великих виробників сталі, особливо у Південній Кореї – країна імпортує близько 4 млн т цієї сировини на рік. Водночас попит на металобрухт тут зросте, оскільки місцеві металургійні компанії – POSCO та Hyundai Steel – планують встановити нові електродугові печі. Дослідники попереджають – попри те, що Південна Корея намагається збільшити самозабезпечення брухту, країні потрібно швидко створити стабільну базу його закупівель.

Що стосується власне POSCO, то її торговельний підрозділ POSCO International планує створити внутрішню систему закупівлі брухту, яка здатна забезпечити 500 тис. т сировини на рік до 2025 року.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢