У Китаї оговорюють структуру звітності щодо викидів

Екологія Економіка Металургія Новини
У Китаї оговорюють структуру звітності щодо викидів

Китай може вивести сталь на свій вуглецевий ринок до 2025 року, наразі у країні оговорюють структуру звітності щодо викидів, пише China Dialogue.

Національний вуглецевий ринок Китаю функціонує вже два роки, наразі охоплюючи лише енергетичний сектор. Планується, що він буде постійно розширюватися на інші галузі з інтенсивними викидами, такі як металургія, виробництво кольорових металів і будматеріалів.

На металургію припадає близько 15% викидів вуглецю у країні, що робить її найбільшим забруднювачем серед інших секторів промисловості. Виведення галузі на національний вуглецевий ринок, щоб змусити компанії включатися у процеси декарбонізації, стало б значним кроком, враховуючи кліматичні цілі Китаю. Країна прагне досягти піку викидів до 2030 року та вуглецевої нейтральності до 2060-го.

Із запланованим набуттям чинності європейського механізму транскордонного вуглецевого коригування (CBAM) китайські металурги все більше стурбовані додатковими витратами, з якими зіткнуться під час експорту до ЄС через відсутність внутрішнього ціноутворення на викиди. У промисловості поширена думка, що розширення китайського вуглецевого ринку стало б одним зі способів розв’язання проблеми.

Водночас розподіл дозволів на вуглецевому ринку залежить від точних корпоративних даних про викиди – це одна із причин, із яких першим до нього був включений енергосектор. У металургійній галузі цей облік є складнішим.

В останні роки урядові відомства видали різні вимоги, спрямовані на покращення збору базових даних у сталеливарній галузі. У 2021 році міністерство екології та навколишнього середовища доручило Китайській асоціації металургійної промисловості розробити програму розподілу дозволів для цього сектору промисловості. Також йшлося про дослідження існуючої системи моніторингу, звітності та верифікації викидів вуглецю.

У 2022-му міністерство опублікувало повідомлення, вимагаючи подання та перевірки звітів про викиди парникових газів за 2021 рік від компаній в деяких галузях, включаючи металургійну.

У червні поточного року Китайська академія екологічного планування провела робочі зустрічі щодо проєкту виведення сталеливарної промисловості на національний вуглецевий ринок. Під час них обговорювалися такі ключові питання, як межі обліку вуглецю в секторі, розподіл дозволів для різних процесів виробництва сталі та звіти про моніторинг.

Зважаючи на напрямки, яких дотримуються урядові відомства в останні роки, та оцінки експертів, програма розподілу квот на викиди вуглецю в металургії, може бути завершена до кінця 14-го п’ятирічного періоду (2021–2025 роки).

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢