На заході України збудують три нові свердловини

Економіка Новини ТЕК
На заході України збудують три нові свердловини

Державне ПАТ “Укрнафта” будує три нові свердловини на заході України як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників із відповідним досвідом, йдеться у прес-релізі компанії.

“Зараз монтується буровий верстат наших партнерів із ТОВ “БК “Горизонти”, відібраних за прозорою тендерною процедурою. Спочатку цим обладнанням буритимуть свердловину №32, потім – №34 на Верхньомасловецькому родовищі”, – зазначив директор “Укрнафти” Сергій Корецький.

Уточнюється, що мета свердловини №32 — розвідка покладів стрійських відкладень, а потім, залежно від геологічних результатів цієї свердловини, буритимуть №34, яка має пройти глибше, — до покладів мініліту.

Згідно з релізом, далі спорудження ще однієї свердловини — №33 — теж до стрійських відкладень, але для цього вже буде використано інший буровий верстат.

Уточнюється, що власні бурові верстати компанії теж зайняті: два працюють над новими свердловинами на сході та заході, а ще один буритиме бічний ствол — фактично нову свердловину у старій — на півночі України.

ПАТ “Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України, володіє 87 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, веде діяльність на сході та заході України. Наприкінці червня компанія оголосила тендер на спорудження трьох похилих свердловин на Верхньомасловецькому родовищі очікуваною вартістю робіт — 184 млн. грн. (без ПДВ). Нові об’єкти мають бути прийняті в експлуатацію до 30 червня 2024 року. Нові свердловини мають відкрити перспективні поклади у межах відкритого у 2000 році родовища. Загалом на Верхньомасловецькому родовищі планується побудувати чотири нові свердловини у 2023 році та ще п’ять — у 2024 році. Це будуть як похилі, так і горизонтальні свердловини.

“Укрнафта” в 2023 році планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн. тонн) порівняно з минулим роком – до 1,447 млн. тонн, газу – на 0,3% (на 0,003 млн. куб. м), до 1 04 млрд куб. м.

Компанія також є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року “Укрнафта” випускає власні паливні талони та карти “NAFTAКарта”, що реалізуються юридичним та фізичним особам через ТОВ “Укрнафта-Постач”.

Найбільшим акціонером “Укрнафти” є НАК “Нафтогаз України” з часткою 50% +1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, які належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Корецького.

Новини

3 Травня 2024

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

ВСІ НОВИНИ ⇢