Обмежена пропозиція підтримала ціни на довгий прокат в ЄС

Металургія Новини
Обмежена пропозиція підтримала ціни на довгий прокат в ЄС

Скорочення виробництва та обмежені можливості імпорту сприяли зміцненню європейського ринку довгого прокату, причому очікується, що ціни зміцняться на тлі очікуваного зростання цін на енергоносії в найближчі місяці.

Щотижневі оцінки якості італійської арматури і катанки Argus залишалися незмінними і становили €565/т на умовах франко-завод і €580/т з доставкою.

В Італії рівні продажів арматури були встановлені в основному в діапазоні €300-310/т франко-завод за базовими цінами і €560-570/т франко-завод з урахуванням надбавок за розміри. Але металургійні заводи орієнтувалися на ціни не нижче €330/т франко-завод за базовими цінами або €590/т франко-завод з урахуванням надбавок, сигналізуючи клієнтам про те, що ціни на енергоносії, ймовірно, зростуть у найближчі місяці, тоді як ціни на металобрухт залишаються стабільними на тлі обмежених надходжень сировини. За словами одного з учасників ринку, металургійні заводи підвищили ціни на тлі очікувань, що виробничі витрати будуть зростати, а клієнти поповнюють виснажені запаси, розуміючи, що ціни знаходяться на низькому рівні. Пропозиції катанки волочильної якості коливалися на рівні €570-590/т з доставкою в Італію. Але подальше скорочення виробництва все ще залишається на порядку денному.

Італійські постачальники також отримали певну підтримку з боку сусідніх ринків, оскільки ціни в Німеччині досягли дна, і заводи пропонували арматуру по €600/т з доставкою проти €570-580/т з доставкою в середині вересня. За словами одного з учасників ринку, місцеві заводи в Німеччині продали більшу частину своєї продукції за нижчими цінами, тому зараз вони можуть спробувати підвищити ціни. Пропозиції німецької арматури в рулонах коштували близько 650 євро/т з доставкою на місцевому ринку, але знижки, як вважають, все ще доступні. Невеликі партії арматури були доступні за ціною €640/т з доставкою з німецьких заводів, тоді як виробники в західній частині країни пропонували партії різаної та гнутої арматури вагою 1 000-2 000 т приблизно на €20/т дешевше. За словами одного з трейдерів, в інших регіонах країни ціни на різану та гнуту арматуру були ще нижчими. “Високі відсоткові ставки дуже зашкодили житловому сектору, і наші обсяги продажів знизилися на 50 відсотків порівняно з минулим роком”, – додав він.

Італійська арматура з доставкою до Німеччини пропонувалася за ціною близько €600/т, а арматура в рулонах котирувалася на €620-630/т вище, причому попит, як повідомлялося, дещо покращився. Іспанська арматура все ще доступна на аналогічних рівнях на умовах cfr до північно-західної Європи, а пропозиції до країн Балтії минулого тижня були на рівні €620/т cfr.

У Польщі повідомлялося, що ціни на арматуру на рівні €600/т з доставкою і трохи нижче все ще є досяжними, тоді як пропозиції були схожими на німецькі показники.

Пропозиції італійської арматури на фоб були вказані на рівні 570-580 євро/т фоб, але не змогли залучити покупців, оскільки на ринку були доступні дешевші варіанти. Пропозиції болгарської арматури до Румунії зросли до 610-620 євро/т з доставкою, при цьому на місцевому рівні були вказані дещо вищі ціни.

В імпортному сегменті ціни на алжирський сортовий прокат були зафіксовані на рівні $550-560/т фоб, тоді як єгипетські пропозиції становили $550-560/т фоб для арматури і $565-575/т фоб для катанки. Азійські постачальники продовжували знижувати ціни, пропонуючи сітку на рівні $525-550/т fob, а індонезійський матеріал знаходився на нижній межі діапазону. Але після того, як квота “інших країн” на катанку була швидко заповнена в цьому кварталі, а значні обсяги вже заброньовані на наступний період, деякі європейські покупці звернулися до імпорту катанки з Туреччини, причому в деяких регіонах попитом також користувалася арматура в бунтах. Продажі арматури в бухтах укладалися за ціною $560-580/т фоб з Туреччини до Балканського регіону, а угоди з катанки укладалися за ціною $575-585/т фоб з початку жовтня. В Іспанії ведуться переговори про постачання якісної катанки, а з країн Балтії надходять запити на арматуру в бунтах.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢