Країни в усьому світі повинні скоротити викиди вуглецю на 7 млрд тонн

Екологія Економіка Новини
Країни в усьому світі повинні скоротити викиди вуглецю на 7 млрд тонн

За даними Міжнародного енергетичного агентства, країни в усьому світі повинні подвоїти свій прогрес у сфері енергоефективності, щоб досягти глобальних кліматичних цілей до 2050 року.

Глобальне підвищення ефективності є ключовим для скорочення викидів, особливо на тлі зростання глобального попиту на електроенергію, повідомляє Bloomberg.

“Кліматичні амбіції світу залежать від нашої здатності зробити глобальну енергетичну систему набагато ефективнішою”, — сказав виконавчий директор МЕА Фатіх Біроль.

В МЕА наголосили, що якби у США все освітлення перевили на світлодіодну технологію, це б дозволило заощадити достатньо енергії для живлення 3 мільйонів електромобілів на рік

Зазначається, що на кліматичному саміті COP28 США та ЄС намагатимуться досягти угоди щодо потроєння потужностей відновлюваних джерел енергії та подвоєння енергозбереження до 2030 року.

Викиди залишаються недостатніми для обмеження глобального потепління до цілі Паризької угоди на 1,5°C порівняно з доіндустріальним рівнем.

В МЕА заявили, що щорічне підвищення енергоефективності має зрости з 2% у 2022 році до понад 4% у середньому до 2030 року. У 2023 році глобальна енергоємність покращилася лише на 1,3%, частково через відновлення деяких енергоємних секторів і бурхливий попит на кондиціонери.

В Агенстві додали, що подвоєння підвищення енергоефективності може створити мільйони нових робочих місць у таких сферах, як модернізація будинків і встановлення теплових насосів. Це також може скоротити глобальні викиди вуглецю більш ніж на 7 мільярдів тонн, що еквівалентно всім викидам від транспортного сектору.

“Заходи з енергоефективності вже набули більшого поширення, а потреба в покращенні в глобальному масштабі маскує значні досягнення на національному рівні, – заявили в МЕА. – Європейський Союз, наприклад, має намір опублікувати покращення на 5% цього року після досягнення 8% у 2022 році”.

Нагадаємо, Європейська комісія оприлюднила оновлену Директиву з енергоефективності 2023/1791, яка запроваджує принцип “енергоефективність перш за все” в енергетичній та неенергетичній політиці.

Новини

30 Квітня 2024

На відновлення інфраструктури направлять 3,7 млрд грн

Вартість турецького сталевого імпорту у січні-березні знизилася на 2,4%

Vallourec поставить труби для нафтогазового проекту в Гайані

Внаслідок вибуху в Одесі в атмосферу потрапило понад 36 тис тонн діоксиду вуглецю

Вантажообіг портів Китаю збільшився до 4 млрд тонн

Дніпрометиз Тігіпка скоротив прибуток у 2,6 раза

POSCO розпочала модернізацію доменної печі на заводі в Пхохані

Газові доходи росії впали в чотири рази після відключення постачань в Європу

ЄС має зробити більше для обмеження імпорту сталі з Азії – Acerinox

У березні експорт чорних металів із Туреччини зріс на 9,6%

Японія у березні суттєво скоротила експорт металобрухту

Країни G7 домовилися закрити свої вугільні електростанції не пізніше 2035 року

ООН висловила стурбованість: росія збільшила атаки на залізничну інфраструктуру України

ОГХК отримав 30 млн грн прибутку

Інтерпайп у I кварталі збільшив сплату податків на 90%

Глобальне виробництво DRI зросло на 9,4% у березні

ВСІ НОВИНИ ⇢