ЮМЗ: ефективність у сільському господарстві

Новини
ЮМЗ: ефективність у сільському господарстві

Ефективність тракторів ЮМЗ у сільському господарстві залежить від їхньої експлуатаційної надійності, яка у свою чергу визначається якістю обслуговування та ремонту, а також професіоналізмом механізаторів. До речі, багато українських механізаторів прагнуть купити б/у трактор ЮМЗ на українському маркетплейсі з продажу нової та вживаної с/г техніки AGRO.RIA.  Тут гарний вибір тракторної техніки за цінами від власників. Надійності цієї 40-річної техніки позаздрять багато сучасників. 

Короткий опис історії ЮМЗ та їх місце в сучасній агротехніці

Не просто так сімейство ЮМЗ плутають з білоруськими МТЗ – саме мінські інженери допомогли запустити виробництво своїм колегам із Дніпропетровська. Завод було закладено ще 1944 року, після звільнення міста. Тільки називався він одразу не так, а ДАЗ.

Спочатку на виробництві планувалося налагодити збирання вантажівок ГАЗ-51. Нагадаємо, що цю модель стали випускати серійно 1946 року, хоча перші досвідчені екземпляри з’явилися ще до початку Другої світової війни.

Не зовсім зрозуміло чому, але від випуску ГАЗ-51 на Дніпропетровському автозаводі відмовилися. Очевидно, країні більше потрібні були важчі вантажівки. Так на ДАЗ розпочали складання ЗІС-150.

У 1951 році було вирішено, що Радянському Союзу потрібні якісні вантажівки, з якими краще впораються підприємства повного циклу. Водночас Холодна війна вимагала розробки нової зброї. Так, ДАЗ перетворився на військове підприємство, увійшовши до складу виробничого об’єднання «Південний машинобудівний завод».

Смішно, але знамениті дніпропетровські трактори, що з’явилися 1953 року, випускалися як побічна продукція для прикриття. Щодо колишнього ДАЗ, то підприємство офіційно назвали Державний союзний завод № 586. Секретний, звичайно ж.

Першим трактором нового підприємства став МТЗ-2, що випускається з 1954 до 1958 року. Як уже зрозуміло за назвою, це модель із білоруських деталей.

У 1958 році з’являється МТЗ-5, розроблений спільно інженерами заводу №586 та МТЗ. Хоча він пізніше називався ЮМЗ-5, коли підприємство перейменували, але продавався під брендом «Білорусь». Це робилося все з тією ж метою конспірації військового виробництва.

МТЗ-5 затримався на конвеєрі до 1972 року. За 6 років до цього виробник розробив на шасі власну модель ЮМЗ-6. Перші зразки з’явилися 1966 року. Трактор випускався невеликими партіями. Повномасштабне серійне виробництво розпочалося у 1970 році.

Технічні характеристики

Технічні характеристики тракторів ЮМЗ залежать від моделі та комплектації, але загалом вони мають такі параметри:

  1. Двигун – дизельний, чотиритактний, з рідинним охолодженням та турбонаддувом. Потужність двигуна варіюється від 60 до 120 л. залежно від моделі.
  2. Коробка передач – механічна, синхронізована чи безступінчаста гідромеханічна. Кількість передач – від 8 до 24 вперед та від 2 до 8 назад.
  3. Роздавальна коробка – дозволяє перемикати режими роботи трактора: задній привод, повний привід або повний привод із блокуванням диференціала.
  4. Гідравлічна система – забезпечує підйом та опускання навісного обладнання, а також регулювання його положення та зусилля. Також гідравліка використовується для керування кермовим механізмом та гальмами.
  5. Колісна формула – 4×2, 4×4 чи 6×4 залежно від моделі. Діаметр коліс – від 0,8 до 1,5 м. Ширина коліс – від 0,3 до 0,6 м.

Інновації та технологічні рішення у тракторах ЮМЗ

Трактори ЮМЗ можуть оснащуватись власниками інноваційними технологічними рішеннями:

  1. Гідростатична трансмісія, яка дозволяє регулювати швидкість та напрямок руху трактора без зчеплення та перемикання передач.
  2. Електронна система керування двигуном, яка оптимізує роботу двигуна залежно від навантаження та умов експлуатації.
  3. Система автоматичного контролю тиску в шинах, яка підтримує оптимальний тиск у шинах залежно від типу поверхні та швидкості руху.
  4. Система активного кабрування кабіни, яка компенсує качки кабіни під час руху нерівною місцевістю і підвищує комфорт оператора.
  5. Система телематики, яка дозволяє моніторити стан трактора, його місцезнаходження, витрату палива та інші параметри через спеціальний додаток на смартфоні чи комп’ютері.


Підсумок технічних особливостей та переваг тракторів ЮМЗ

Трактор ЮМЗ – це надійна та маневрова силова агро техніка, що має попит у сільському господарстві під час виконання різних видів робіт. Трактори ЮМЗ відрізняються високою тяговою продуктивністю, стійкістю до навантажень та невибагливістю до якості палива. Вони агрегатуються з різноманітними сільгоспмашинами: плуги, культиватори тощо. 

Трактори ЮМЗ – це результат багаторічного досвіду та співпраці з провідними світовими виробниками обладнання та комплектуючих. Вони відповідають найвищим стандартам якості та екологічності.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢