До 2030 року виробництво водню зросте лише до 110 млн тонн

Екологія Новини
До 2030 року виробництво водню зросте лише до 110 млн тонн

Дослідження німецької консалтингової компанії Roland Berger показало, до 2030 року річне світове виробництво водню зросте до 110 мільйонів метричних тонн та, ймовірно, до 240 Мт до 2040.

Світове виробництво водню зростатиме в середньому на 2% на рік до 2030 року, а близько 12% загального обсягу припадатиме на зелений водень, повідомляє Offshore Energy.

У дослідженні підкреслили, що попит ставатиме все більш диверсифікованим. Очікується, що у 2040 році: оборонна промисловість споживатиме 48% виробленого водню; транспортний сектор – 30%; енергетика – 15%; опалення будівель – 7%.

J

Партнер Roland Berger Уве Вайхенгайн розповів, що за оцінками компанії до 2030 року на електролізних заводах буде встановлено 119 ГВт.

Це менше половини з 260 ГВт, які уряди зобов’язалися встановити у всьому світі, і лише близько п’ятої частини з 590 ГВт, необхідних для обмеження потепління до 1,5°C.

“Тому 2030-ті роки стануть критичним десятиліттям для водневої промисловості. Ми побачимо величезне прискорення декарбонізації та виробництва водню”, – сказав він.

Партнерка Roland Berger Івонн Руф підкреслила, що протягом 2030-х років світ має щороку додавати стільки ж потужностей, скільки за все попереднє десятиліття.

Останні роки поточного десятиліття мають вирішальне значення для створення структурних умов для того, щоб наступне десятиліття стало фазою прискорення.

“Головним завданням на решту цього десятиліття є створення структурної основи, оскільки ізольовані стимули та правила призводять до ізольованих проєктів”, – сказала вона.

На думку дослідників, такі структурні політичні рішення, яка закон США про зниження інфляції з підтримки виробництва недорогого зеленого водню, потрібно масштабувати та розширювати.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢