Зміна клімату може вбити 14,5 млн людей до 2050 року

Екологія Економіка Новини
Зміна клімату може вбити 14,5 млн людей до 2050 року

Звіт консалтингової компанії Oliver Wyman та команди Всесвітнього економічного форуму показав, що зміни клімату можуть спричинити до 14,5 мільйонів смертей у всьому світі до 2050 року.

Найбільшу загрозу для людей несуть повені, які прямо та опосередковано можуть вбити 8,5 мільйона людей, повідомляє Sun Media.

Зазначається, що дослідження базується на середньому сценарії Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (IPCC), де підвищення температури до 2100 року сягне 2,7°C.

Окрім смертей, зміна клімату також спричинять серйозні захворювання, а додаткові витрати системи охорони здоровʼя сягнуть $1,1 трильйона. Автори дослідження проаналізували шість ключових наслідків зміни клімату, а саме: повені; посухи; спеку; тропічні шторми; лісові пожежі; підвищення рівня моря.

У дослідженні пояснили, що окрім прямого впливу, повені також можуть призвести до пошкодження врожаю та зростання інфекційних захворювань через підвищену вологість. Ймовірно, густонаселені прибережні райони Азіатсько-Тихоокеанського регіону нестимуть основний тягар кліматичних змін.

Автори очікують, що другий за величиною рівень смертності в 3,2 мільйона смертей буде спричинений посухою – головним чином через довгостроковий вплив погіршення якості води та меншу родючість ґрунтів на дитячу смертність.

Хвилі спеки можуть спричинити 1,6 мільйона смертей до 2050 року, особливо серед літніх людей. Дослідження також попереджає про збільшення захворювань і випадків професійної втрати працездатності.

Наприклад, високі температури можуть спричинити значне поширення комарів, що зробить малярію, лихоманку денге та інфекції Зіка більш поширеними в Європі та США.

“Регіони Африки, Близького Сходу та Азії особливо постраждають від наслідків зміни клімату для здоров’я”, – йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, дослідження міжнародної неурядової організації Save the Children показало, що у 2023 році в усьому світі через повені, лісові пожежі, циклони, шторми та зсуви загинуло щонайменше 12 000 людей.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢