Уряд Британії виділить 241 млн дол на декарбонізацію промисловості

Екологія Економіка Металургія Новини
Уряд Британії виділить 241 млн дол на декарбонізацію промисловості

Уряд Великої Британії виділить понад 190 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $241 млн) 12 переможцям конкурсу “План декарбонізації місцевої промисловості” для зменшення викидів та перехід на зелену енергетику.

Компанії отримають по 6 мільйонів фунтів стерлінгів на розробку планів щодо майбутнього з низьким вмістом вуглецю, повідомляє Департамент енергетичної безпеки та Net Zero Великої Британії.

Зазначається, що це фінансування дасть компаніям-переможцям і партнерам можливість працювати разом над планами скорочення викидів, навчаючись одне в одного.

Також учасники отримають доступ до технічних консультантів для підготовки до прийняття заходів, зокрема використання водню та вловлювання вуглецю.

В повідомленні пояснили, що компанії, які розташовані за межами основних промислових зон, спричиняють 55% промислових викидів країни.

Саме на них спрямований проєкт з підтримки, деякими переможцями якого стали: Шоремський портовий промисловий кластер з 175 підприємств на території площею 44,5 га, який досліджуватиме шляхи зменшення викидів і покращення якості місцевого повітря завдяки співпраці з місцевими радами;

Промислова декарбонізація для Північної Ірландії (ID-NI), яка розробить плани, щоб допомогти місцевим підприємствам з підвищення продуктивності, а також скорочення викидів;

Декарбонізація Мідлендського аерокосмічного кластера (DMAC), який працюватиме з ключовими гравцями в ланцюжку постачання аерокосмічної галузі в регіоні, визначаючи виробничі процеси, які сприяють викидам парникових газів, і потенційні рішення. Наголошується, що проєкти охоплюватимуть широкий спектр галузей – від виробництва кормів для домашніх тварин до управління поромів у Пулі.

Також міністр енергоефективності та зелених фінансів лорд Мартин Калланан заявив про плани щодо відкриття нового циклу фінансування Фонду промислової енергетичної трансформації у січні 2024 року на 185 мільйонів фунтів стерлінгів ($235 млн).

Програма буде спрямована на заміну неефективного обладнання, встановлення електропечей та перехід на водень, а також проєкти для садівництва, промислові пральні та пункти оренди текстилю.

“Промисловість Великої Британії є серцевиною нашої економіки, від виробництва хімічних речовин до харчових продуктів і напоїв, – сказав він. – Я з нетерпінням чекаю на плани, розроблені успішними кластерами, і заохочую інші підприємства подавати заявки до нашого Фонду трансформації промислової енергетики, який уже присудив винагороди понад 150 проєктам, щоб допомогти компаніям стати екологічними”.

Зазначається, що ці оголошення є частиною зобов’язання уряду витратити понад 12 мільярдів фунтів стерлінгів ($15,25 млрд) на енергоефективність до 2028 року.

Нагадаємо, уряд Великої Британії заявив, що з 2027 року у країні запровадять свій аналог CBAM (європейського механізму вуглецевого коригування імпорту).

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢