Україна просить Японію інвестувати 28 млрд дол в довкілля

Екологія Економіка Новини
Україна просить Японію інвестувати 28 млрд дол в довкілля

Україна запросила Японію інвестувати в довкіллєві проєкти, потенціал яких оцінюється у 28,4 млрд дол. США. Як передає Укрінформ з посиланням на Міндовкілля, про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Русла Стрілець під час японсько-української конференції з економічного розвитку та відбудови.

За словами Стрільця, Україна має величезний потенціал для залучення інвестицій у довкіллєву сферу – інвестиційний портфель оцінюється у 28,4 млрд дол. США.

Серед пріоритетних сфер, які б могли зацікавити японські компанії, міністр назвав управління відходами, лісове господарство, водну галузь та надрокористування.

Так, у сфері управління відходами, Україна планує створити мережу сучасних сміттєпереробних заводів, побудувати нові полігону та запустити у загальнонаціональних масштабах процеси повторного використання відходів руйнації для відбудови.

Триває реформа лісового господарства, в межах якої Україна планує оновити техніку, створити інфраструктуру та розбудувати власне виробництво.

«Японські технології могли б допомогти не тільки відновити пошкоджені війною ліси, але й перейти до природного лісівництва та сучасних методів ведення лісового господарства», – переконаний міністр.

Модернізація водогосподарської інфраструктури потребуватиме інвестицій у 1,4 млрд доларів, для прозорого та ефективного залучення яких розпочалося створення компанії НАК “Вода України”.

Можуть зацікавити інвесторів і доведені запаси корисних копалин в Україні. Зокрема, виявлених запасів літію, графіту, нікелю та залізної руди достатньо для виробництва літієвих акумуляторів загальною потужністю 1000 ГВт/год. Стрілець зауважив, що цього достатньо для виробництва 20 млн електромобілів.

«Говорячи про інвестиції, йдеться не просто про кошти, а про транзит сучасних екологічно-дружніх технологій для повоєнної відбудови України. Розраховуємо, що Японія стане одним із лідерів українського «зеленого» відновлення», – наголосив міністр.

Як повідомлялося, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною і Японією.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢