У Німеччині закриють великий завод з виробництва сонячних панелей

Екологія Економіка Новини
У Німеччині закриють великий завод з виробництва сонячних панелей

У Німеччині у березні швейцарська компанія Meyer Burger, найбільший виробник сонячних панелей у країні, закриє свій завод у Фрайберзі та перенесе виробничі майданчики у США.

Це скоротить загальну потужність виробництва сонячних панелей в ЄС приблизно на 10%, повідомляє Euractiv. Зазначається, що компанія декілька років звітувала про збитковість виробництва, а її акції впали на 90%.

Щоб уникнути закриття заводу у січні Meyer Burger звернулася до уряду з проханням надати субсидії, однак відповіді так і не отримала. Через відсутність згоди всередині трипартійного уряду пакет допомоги для виробників сонячної енергії у Німеччині, ймовірно, не узгодять до кінця березня. “Відсутність європейського захисту від недобросовісної конкуренції з боку Китаю ставить під загрозу майже чотири роки наполегливої ​​роботи видатних працівників у Європі”, — йдеться в заяві правління Sentis, найбільшого акціонера компанії.

В матеріалі розповіли, що завод у Фрайберзі був частиною великого кластера “Силіконова Саксонія”, що стало довгоочікуваним поштовхом для розвитку регіону, який економічно відстає. У 2023 році завод виробив 650 МВт модулів, що склало близько 5% встановленої потужності в Німеччині.

Проте компанія не змогла продати всю свою продукцію. Зазначається, що загальна європейська виробнича потужність сонячних панелей сягає 6 ГВт.

Проте у 2023 році в ЄС встановили сонячних електростанцій на 56 ГВт. В матеріалі розповіли, що Meyer Burger планує залучити у США €262 млн для фінансування нових заводів у Колорадо та Арізоні.

А також очікує отримати €1,4 мільярда податкових пільг у рамках масштабної програми підтримки зелених технологій у США, що забезпечує Закон про боротьбу з інфляцією (IRA). В Euractiv додали, що у лютому в ЄС погодили закон “Про промисловість з нульовими викидами” (NZIA) для підтримки місцевих компаній з виробництва зелених технологій.

Проте він набуде чинності не раніше 2025 року і на його реалізацію підуть роки. Нагадаємо, у 2022 році у Німеччині енергетична компанія RWE демонтувала одну з 8 вітротурбін парка Кейенберг у західній землі Північний Рейн-Вестфалія, щоб розширити вугільний карʼєр Garzweiler (відкриту шахту).

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢