У 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%

Екологія Економіка Новини
У 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%

Звіт Аналітичного відділу з питань енергетики та клімату (ECIU) та Конфедерації британської промисловості (CBI) показав, що у 2023 році зелена економіка Великої Британії зросла на 9%, а загальне зростання сягнуло 0,1%.

Проте зміна урядової політики, брак інвестицій та конкуренція з боку ЄС та США загрожує майбутньому зростанню зеленого бізнесу, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що у 2023 році зелений сектор забезпечив 765 000 робочих місць по всій країні, які не сконцентровані у Лондоні чи іншому регіоні.

Окрім того, у звіті зафіксували активність зеленого бізнесу у неблагополучних районах Великої Британії, що підвищує в них якість життя.

У звіті підкреслили, що досягнення кліматичної нейтральності життєво важливо для обмеження шкоди від кліматичної кризи.

Це не лише сприятиме економічному зростанню, але й знизить витрати на енергію для домогосподарств та бізнесу. А також забезпечить енергетичну безпеку та позбавить від залежності від нестабільних ринків викопного палива.

“На тлі економічної стагнації чиста нульова економіка ламає тенденцію, але очевидно, що політичні розвороти минулого року підірвали довіру інвесторів в той час, коли США і ЄС інвестують мільярди в боротьбу за чисті галузі промисловості”, – сказав директор ECIU Пітер Чалклі.

Зазначається, що прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак послабив кліматичну політику, а саме: послабив впровадження електромобілів і теплових насосів, підтримав нове буріння нафтових і газових свердловин всупереч порадам науковців.

Окрім того, нещодавно Велика Британія знизила індекс привабливості для інвестицій у відновлювану енергетику. А обсяги інвестицій у зелену економіку зменшили вдвічі – до 28 мільярдів фунтів стерлінгів на рік.

“Нульова економіка Великої Британії пропонує величезні можливості для розвитку нових, інноваційних бізнесів. На жаль, ми відстаємо від решти Європи”, – сказав комерційний директор Heatio Томас Фаркуар.

Він зазначив, що лише 1% британських будинків перейшли на опалення з низьким рівнем викидів вуглекислого газу порівняно з 66% у Норвегії.

Окрім того, у Великій Британії лише 5% будинків обладнані сонячними панелями, а у Нідерландах – 16%. У звіті Лондонської школи економіки, наголосили, що занадто багато поточних інвестицій продовжує спрямовуватися в нестійку економіку, наприклад, в нафту і газ, а також нові будинки і офіси, які не є енергоефективними.

“Великій Британії необхідно збільшити щорічні державні інвестиції приблизно на 1% ВВП – 26 млрд фунтів стерлінгів у поточних цінах – щоб компенсувати десятиліття недоінвестування”, – йдеться у звіті ЛШЕ.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢