США виділять 750 млн дол на водневі проєкти в 24 штатах

Екологія Економіка Новини
США виділять 750 млн дол на водневі проєкти в 24 штатах

Міністерство енергетики США повідомило в середу, що надає $750 млн на проєкти в 24 штатах, спрямовані на створення потужностей для виробництва й використання чистого водню, повідомляє Reuters.

Водень — це паливо, яке адміністрація президента Джо Байдена вважає вирішальним для скорочення використання викопного палива й викидів у таких галузях промисловості, які важко декарбонізувати, як виробництво алюмінію і цементу.

Його виробляють електролізери, які розщеплюють воду на водень і кисень і можуть вважатися екологічними, якщо вони живляться від джерел з нульовим рівнем викидів, таких як сонце, вітер, атомна енергія чи гідроелектростанція.

Сьогодні переважна більшість водню виробляється електролізерами, що працюють на викопному паливі з нестримними викидами, за часткою вартості чистого водню.

Фінансування 52 проєктів у штатах від Род-Айленда до Орегону надходить із двопартійного закону про інфраструктуру 2021 року. Проєкти опрацьовують шість аспектів водневої промисловості, включаючи дослідження й розробки у виробництві електролізерів, забезпечення безпеки ланцюжків постачань для машин і переробку критично важливих матеріалів, що використовуються у виробництві водню, таких як іридій.

«Це справді цілісний підхід», — сказала Рейтер Суніта Сатьяпал, голова відділу технологій водню і паливних елементів Міністерства енергетики, про низку проєктів, які отримують гранти. Сатьяпал зазначила, що гранти допоможуть США досягти цілей Національної стратегії чистого водню, включаючи виробництво 10 млн тонн чистого водню до 2030 року.

Міністр енергетики Дженніфер Гранхольм заявила, що ці проєкти «прискорять наш прогрес і забезпечать, щоб наше лідерство в галузі чистого водню відчувалося по всій країні протягом наступних поколінь».

Гранти допоможуть закласти основу для програми водневих хабів на $7 млрд, фінансування якої також було включено до двопартійного законодавства 2021 року. У жовтні минулого року адміністрація оголосила, що сім центрів у 16 штатах розділять гранти, щоб стимулювати галузь.

Сатьяпал додала, що проєкти повинні допомогти США збільшити потужність електролізера з кількох гігават на рік до 10 ГВт, що достатньо для виробництва 1,3 млн тонн чистого водню щорічно.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢