Туреччина створює галузеві дорожні карти для досягнення нульових викидів парникових газів до 2053 року

Екологія Економіка Металургія Новини
Туреччина створює галузеві дорожні карти для досягнення нульових викидів парникових газів до 2053 року

У рамках програми впровадження галузевих низьковуглецевих дорожніх карт Туреччини 18 березня відбулася зустріч у Гебзе Білішім Вадісі, на якій були представлені орієнтири щодо зеленого переходу турецької промисловості та цілей з нульових викидів на 2053 рік. Про це повідомляє портал Steel Orbis.

У своїй вступній промові Ількер Мурат Ар, генеральний директор Міністерства промисловості та технологій Туреччини, заявив, що у дорожніх картах, підготовлених для секторів, що підпадають під дію європейського транскордонного механізму коригування викидів вуглецю, застосовується цілісний та інноваційний підхід. Пан Ар додав, що успішна реалізація “зеленої” трансформації дозволить секторам стати більш конкурентоспроможними на світовому ринку та створить додаткові ринкові можливості.

Крім того, Хасан Мандал, президент TÜBİTAK (Рада з наукових та технологічних досліджень Туреччини), зазначив, що бюджет у 175 млн. доларів США, що складається з трьох пакетів, був виділений на зелену трансформацію турецької промисловості відповідно до досягнення нульових викидів парникових газів. до 2053 року. Виступаючи після Мандаля, Ханде Ішлак, директор Європейського банку реконструкції та розвитку, заявила, що в найближчі 30 років будуть потрібні інвестиції в розмірі 70 млрд. доларів США в сталеливарну, алюмінієву, цементну промисловість і промисловість з виробництва добрив, що регулюються транскордонним механізмом. коригування вуглецевих викидів.

Мехмет Фатіх Качір, міністр промисловості та технологій Туреччини, який брав участь у програмі, заявив, що “дорожні карти” стануть важливою віхою у “зеленій” трансформації бізнесу. Міністр заявив, що відповідно до цільового показника викидів до 2053 року дорожні карти спрямовані на скорочення викидів на 75% у алюмінієвому секторі, на 99% у сталеливарному секторі, на 93% у цементному секторі, а також досягти нульових викидів у секторі добрив.

Зазначивши, що міністерство реалізувало проект організованих промислових зон Туреччини, який підтримується Світовим банком, щоб прискорити перетворення промислових зон на зелені, Качір сказав, що міністерство розпочало роботу над інфраструктурою, що передбачає екологічні та технологічні рішення, сучасні очисні споруди, рекуперацію електростанції, проекти безвідходних та біогазових установок в організованих промислових зонах. Міністр заявив, що міністерство реалізує інвестиційний план, який допоможе прискорити виконання дорожніх карток у майбутній період.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢