Уряд ухвалив умови продажу ОГКХ

Новини
Уряд ухвалив умови продажу ОГКХ

Уряд ухвалив умови продажу державного пакета у 100% акцій АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”. Відповідне рішення прийняли на засіданні 12 липня.

Стартова ціна ОГХК визначена на рівні 3 млрд 899 млн 358 тис грн.

“Уряд використовує усі доступні інструменти для залучення інвестицій та зміцнення бюджету, й велика приватизація є одним із них. Завершується підготовка до приватизації активів, які можуть зацікавити як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів. Ми очікуємо, що завдяки залученню інвестицій ці об’єкти зможуть працювати ефективніше, давати людям роботу, створити нові робочі місця, й відповідно сплачувати податки та підтримувати економіку” — наголосила перша віце-прем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Вже у понеділок, 15 липня, Фонд державного майна України проведе засідання аукціонних комісій по цих підприємствах, після чого будуть опубліковані повідомлення про приватизаційні аукціони. 

“Сьогодні ми стали ще на один крок ближче до старту великої приватизації, яка відбудеться вже зовсім скоро. Хочу підкреслити, що велика приватизація — це не лише про продаж великих активів та наповнення державного бюджету, але й про залучення інвестицій, створення нових робочих місць, розвиток територій та, зрештою, підтримку і розвиток української економіки в ці непрості часи”, — зазначив Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

ОГХК — найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат в Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат в Житомирській області. Восени минулого року ОГХК відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок. 

Згідно з затвердженими умовами продажу, покупець зобов’язаний зберегти основні види діяльності підприємства, інвестувати у технічне переобладнання та модернізацію не менше 400 млн грн. А також — сплатити борги із заробітної плати та перед бюджетом і погасити прострочену кредиторську заборгованість.

Аукціон з продажу об’єктів великої приватизації відбуватимуться в електронній системі “Прозорро.Продажі”. На період воєнного стану для об’єктів великої приватизації повторні аукціони зі зниженням стартової ціни не проводитимуть.

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢