Мідь та залізна руда дешевшають на світових ринках

Металургія Новини
Мідь та залізна руда дешевшають на світових ринках

Мідь зазнала найбільших тижневих втрат з 2022 року, а залізна руда продовжила падіння до 100 дол за тонну, оскільки на політичній зустрічі в Китаї не вдалося запропонувати більше стимулів для підтримки попиту на метали, повідомляє Bloomberg.

Ф’ючерси на червоний метал впали приблизно на 5% в Лондоні цього тижня на тлі широкого відступу, який також зачепив алюміній, олово і нікель. У п’ятницю комплекс також знизився через відхід від ризикових активів і зміцнення долара США.

Ціни на мідь відступили від рекордного травневого максимуму через побоювання щодо міцності попиту в Китаї, де за три місяці до червня зростання було найповільнішим за останні п’ять кварталів. Результати Третього пленуму, ключового з’їзду чиновників Комуністичної партії, що відбувся цього тижня в Пекіні, поки що не продемонстрували жодних ознак серйозних кроків, спрямованих на стимулювання попиту або зупинення тривалого спаду на ринку нерухомості.

“Відсутність серйозних змін у політиці Китаю вплинула на настрої”, – зазначають аналітики ANZ Group Holdings Ltd., в тому числі Деніел Хайнс. “Інвестори розчаровані тим, що не було приділено більше уваги вирішенню структурних проблем в економіці, таких як сектор нерухомості, що перебуває в облозі”.

Ціна міді на Лондонській біржі металів (LME) о 12:50 в Лондоні знизилася на 0,75% до 9 317 дол за тонну, знижуючись п’ятий день поспіль. Цього тижня алюміній подешевшав приблизно на 4%, а олово – більш ніж на 8%. Акції гірничодобувних компаній впали в Австралії, а акції BHP Group Ltd. закрилися на найнижчому рівні з кінця 2022 року.

Залізна руда в Сінгапурі подешевшала на 1% до 103,70 дол за тонну, що на 3,3% нижче цього тижня. Окрім прогнозів щодо попиту в Китаї, втрати також були спричинені повідомленнями про збільшення видобутку від провідних світових гірничодобувних компаній.

Новини

6 Вересня 2024

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

В Індії пропонують підвищити мита на імпорт сталі

Туреччина збільшує експорт арматури

Турецькі виробники протистоять імпорту дешевої сталі з Китаю

Fitch підвищило рейтинги України

Статки Коломойського за рік скоротились на 22%

УЗ планує закупити 20 потягів корейського виробництва

АМКУ дозволив ірландській CRH купити два цементних заводи в Україн 

5 Вересня 2024

Китай через санкції відмовився від російського вугільного родовища

Свириденко повідомила про зростання темпів ВВП

На одному з енергоблоків Південноукраїнської АЕС зафіксували збій в роботі насосу

ВСІ НОВИНИ ⇢