Уряд має дозволити підприємствам у зоні бойових дій бронювати 100% робітників

Економіка Металургія Новини
Уряд має дозволити підприємствам у зоні бойових дій бронювати 100% робітників

Бізнес-асоціації закликають уряд України розробити та схвалити доцільний механізм економічного бронювання на тлі мобілізації працівників.

“ТЦК йде не шукати тих, хто ухиляється, а приходить на працююче підприємство, стоїть на прохідній і за півдня виконує норму за 2-3 місяці”, – зазначив президент ВП “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

При тому що всі підприємства об’єднання визнані критично важливими для економіки, на них мобілізовано в середньому 20% працівників. Наприклад, на заводі “АрселорМіттал” у Кривому Розі вже мобілізовано 3,5 тисяч робітників, на підприємствах “Метінвесту” – близько 10 тисяч робітників, каже Каленков.

“Наші підприємства створюють багато робочих місць у інших галузях та інших регіонах присутності. Одне робоче місце у нашій галузі створює вісім в інших галузях”, – зазначив він.

Крім того, за словами першого заступника генерального директора “Інтерпайп” Дениса Морозова, промислова компанія може забронювати лише до 50% працівників, що ускладнює роботу.

Підприємці закликали уряд розробити таку модель бронювання, яка враховувала б економічну складову бізнесу, бо вона в усіх різна. “Будь-який підхід, де враховується заробітна плата, – це також спірне рішення”, – вважає Олександр Каленков.

До того ж Уряд України має дозволити бронювати 100% персоналу підприємствам, які офіційно включені до переліку територій активних бойових дій та визнані критичними для економіки країни. Таку думку висловив перший заступник генерального директора компанії “Інтерпайп” Денис Морозов.

“Для промислових підприємств в містах, які розташовані у зонах бойових дій, має працювати інша логіка щодо процедури бронювання співробітників. Має бути можливість забронювати не 50% колективу, як дозволено зараз, а повністю весь штат”, – зазначив він під час конференції “Український експорт. Вікно відкривається?”, що відбулась у Києві 25 вересня.

У якості прикладу він навів трубний завод “Інтерпайп Ніко Тьюб”, який розташований у місті Нікополь, що офіційно визнаний зоною активних бойових дій, оскільки щодня піддається обстрілам російської армії з лівого берега річки Дніпро.

Новини

Ціни на руду сягнули нового максимуму за три тижні

Ставки фрахту з портів Дунаю зросли

Активна робота портів України нормалізувала товаропотоки між Україною та ЄС

Voestalpine Europe вперше запускає зелені бонди для фінансування greentec steel

Іспанський постачальник сталі може придбати завод Thyssenkrupp

Австралійська компанія з видобутку залізної руди розроблятиме і поставлятиме обладнання з нульовим рівнем викидів

Nippon Steel звернулась з проханням переглянути план придбання US Steel

Здорожчання логістики погіршує позиції українських металургів на світових ринках

Нацкомісія готує підвищення максимальних цін на електроенергію 

ВАКС конфіскував залізорудні активи Усманова в дохід держави

ЄБРР очікує на уповільнення темпів інфляції в Україні

Українські експортери брухту припинили сплачувати до бюджету будь-яке вивізне мито 

Австралійська Fortescue придбає 475 машин з нульовим рівнем викидів

Відновлювана енергетика залишається конкурентоспроможною порівняно з викопними видами палива

Загальний імпорт сталі у США за місяць знизився на 2,2%

Уряд має дозволити підприємствам у зоні бойових дій бронювати 100% робітників

ВСІ НОВИНИ ⇢