Nippon Steel має намір отримати держсубсидію на будівництво нових електродугових печей

Екологія Металургія Новини
Nippon Steel має намір отримати держсубсидію на будівництво нових електродугових печей

Найбільший японський виробник сталі Nippon Steel подав заявку на отримання державної субсидії для будівництва нових електродугових печей (ЕДП) з метою прискорення процесу декарбонізації повідомляє Argus.

Nippon Steel подала заявку на державну субсидію, яка надає фінансову підтримку галузям, що важко піддаються скороченню викидів парникових газів, щоб перевести свої виробничі процеси на такі, що спричиняють менше викидів, повідомила компанія.

За словами представників Nippon Steel, перехід від традиційної конвертерної печі до електросталеплавильної печі може скоротити значні обсяги викидів парникових газів, але це пов’язано з величезними капітальними витратами.

Сума субсидії, яку запросила Nippon Steel, невідома, але уряд виділить максимум близько 500 млрд єн (3,3 млрд дол) на всю схему фінансування, згідно з даними міністерства торгівлі та промисловості (Meti). Прийом заявок на отримання субсидій завершиться 28 жовтня.

Nippon Steel планує використати державний фонд для будівництва нової електросталеплавильної установки на своєму заводі в Яхаті на півдні Кюсю. Це замінить існуючий конвертерний цех, який виробляє 3,6 млн т сталі на рік.

Японський виробник сталі також прагне отримати субсидію на будівництво ще одного електросталеплавильного заводу на своєму заводі в Хірохаті на заході Японії, де Nippon Steel розпочала свої перші комерційні операції з електросталеплавильного виробництва в 2022 році. За даними компанії, виробництво нерафінованої сталі на заводі в Хірохаті становить 460 тис тонн/рік на електросталеплавильному і конвертерному виробництвах, але розбивка не розголошується.

Уряд Японії, ймовірно, схвалить прохання Nippon Steel продовжити реалізацію стратегії декарбонізації країни. Японія прагне досягти нульового рівня викидів до 2050 року, і дуже важливо скоротити викиди парникових газів від сталеливарної промисловості, на яку припадає 35% від загального обсягу викидів у переробній промисловості країни.

Інші японські компанії також прискорюють свій перехід до виробництва сталі з металобрухту: JFE Steel і Kobelco планують розпочати комерційну експлуатацію електросталеплавильних печей у 2027 році та протягом 2030-х років, відповідно.

Новини

Acciaierie d’Italia перезапускає доменну піч №1

Nippon Steel має намір отримати держсубсидію на будівництво нових електродугових печей

Ціни на руду знижуються в очікуванні звітів гірничодобувних компаній

Rio Tinto завершила придбання акцій Mitsubishi в австралійському алюмінієвому заводі

Бізнес скаржиться на проблеми з бронюванням працівників

НКРЕКП не бачить підстав для зупинки імпорту електроенергії

Збитки екології України внаслідок російського вторгнення перевищили 2,6 трлн грн 

14 Жовтня 2024

В Китаї випущено найпотужніший у світі плавучий вітрогенератор

ArcelorMittal подав позов проти Liberty Steel 

УЗ з початку року перевезла в напрямку Польщі 3,87 млн тонн залізної руди

Китай може стати найбільшим виробником зеленої сталі

Рівнеазот відновив виробництво мінеральних добрив

Ракетні атаки ворога не вплинули на роботу морського коридору

Українські танки Leopard отримають захисні екрани від Сталевого фронту

Граничні ціни на світло потрібно скасувати або зробити на рівні з європейськими – ВДЕ

Primetals підписала контракт на будівництво нового сталеливарного заводу в Німеччині

ВСІ НОВИНИ ⇢