Металургійна криза є. Що з того криворіжцям?

Точка зору

Міністерство промислової політики оголосило про масштабну кризу в металургії. У зв'язку із зниженням світових цін українські металургійні комбінати більше не можуть конкурувати з китайськими і російськими виробниками. На складах підприємств через проблеми зі збутом накопичилася продукція в обсязі місячного виробництва. Уже зараз зупинено майже половину українських доменних печей, і, як передає УНІАН, металурги розглядають можливість повної зупинки роботи деяких підприємств. Якщо уряд не вдасться до екстрених заходів з підтримки металургійної галузі, наслідки можуть бути плачевними: від невиконання бюджету і масових звільнень до глобальної кризи української економіки, — зазначають експерти. Природно, що криза позначилася і на виробництві одного із найбільших металургійних підприємств України — "АрселорМіттал Кривий Ріг". Однак, запевняє керівництво підприємства, звільняти людей або зменшувати їм зарплатню тут не збираються.

Вже нині на ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" призупинено роботу окремих доменних печей, сталеварних агрегатів та кількох цехів. Однак керівництво підприємства переконує — панікувати не треба. Звільняти працівників ніхто не буде. Єдине, що зміниться для деяких вивільнених працівників — це ділянка їх роботи (підрозділ чи цех) та кваліфікація. Як запевнила директор з корпоративних комунікацій та зв'язків з громадскістю ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Оксана ЧІКАЛО, ті з працівників, які ще не використали тарифну оплачувану відпустку, зможуть піти на відпочинок.

Однак серед працівників підприємства настрої не такі оптимістичні. Нині підприємством ширяться чутки про зменшення зарплати, бо людям нібито платитимуть не стовідсотковий оклад, а лише його частину. Керівництво підприємства і ці чутки спростовує. Принаймні, кажуть в адміністрації, сьогодні це питання навіть не розглядається. Мовляв, криза в металургії — явище тимчасове, і вийти з неї можна й треба без надмірного затягування поясів. Як тільки ситуація стабілізується, підприємство "АрселорМіттал Кривий Ріг" знову буде готове працювати на повну потужність.

Голова ради директорів і головний виконавчий директор компанії "Міттал Стіл", власник "АрселорМіттал Кривий Ріг" Лакшмі Міттал, коментуючи ситуацію, підкреслив, що криза в галузі торкнулася усіх меткомбінатів світу, у тому числі й криворізького підприємства. Одначе ситуацію на останньому він назвав відносно стабільною й запевнив, що всі взяті зобов’язання компанія виконуватиме.

Новини

8 Травня 2024

Наразі морський коридор працює стабільно попри атаки росії – НБУ

Єврокомісія готує нові санкції проти суден рф

НКРЕКП планує підвищити тарифи на воду на 54% з червня

Металургійні компанії ЄС збільшили експорт металопрокату на 9%

Обсяг промвиробництва Франції знизився на 2%

Китайські ціни на арматуру зросли на 1,6%

Какие варианты стильных образов можно рассматривать?

Єврокомісія: перший транш від заморожених активів рф Україна може отримати у травні

Україна подвоїла виробництво військової техніки

Окупанти вантажать руду на судно в Маріупольському порту

На Південноукраїнській АЕС планують збудувати два нові енергоблоки

Металурги Австрії виробили 691 тис тонн сталі

ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

В Україні мають бути регуляторні умови для залучення коштів, необхідних для відбудови мереж уже зараз – експерт

Сьогодні по всій Україні можливі відключення світла

Ворог атакував об’єкти енергетики у шести областях 

ВСІ НОВИНИ ⇢