Лемтранс скоротив перевезення вантажів у 2,2 раза

Економіка Металургія Транспорт
Лемтранс скоротив перевезення вантажів у 2,2 раза

Транспортно-експедиторська компанія “Лемтранс” в 2022 році скоротила перевезення вантажів у 2,2 раза до 18,8 млн тонн порівняно з 2021 роком. Про це йдеться у повідомленні компанії.

“Загальний обсяг залізничних перевезень компанії “Лемтранс” за підсумками роботи у 2022 році становить 18,8 млн тонн вантажів різної номенклатури, водночас основна частина перевезених вантажів — це вугілля та будівельні матеріали. Зокрема, обсяг перевезення вугілля сягнув 13,9 млн тонн, будівельних матеріалів — 2,02 млн тонн. Крім того, обсяг навантаження залізорудної сировини становить 1,64 млн тонн, чорних металів — 0,48 млн тонн, флюсів — 0,3 млн тонн”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через переорієнтацію транспортних потоків найбільш актуальним питанням стало збільшення пропускної спроможності експортно-імпортних перевезень із країнами Європи.

Загальний обсяг капітальних вкладень за підсумками 2022 року становить 306 млн гривень, при цьому одним із ключових для інвестування у 2022 році й далі залишався напрям контейнерних перевезень.

“Попри війну, ми не зупинили інвестування в наші проєкти. За цей рік ми завершили будівництво та відкрили з партнером термінал у Мостиськах. Спільно з “Левада-Карго” (дочірня компанія “Лемтрансу”) ми продовжили роботу над потенційним розвитком мережі інтермодальних терміналів, а також придбанням фітингових платформ і контейнерів. Інвестиції в межах цих проєктів становлять понад 290 млн гривень”, – повідомив генеральний директор “Лемтранс” Володимир Мезенцев. 

Як повідомляли Українськi Новини, 2021 року “Лемтранс” скоротив перевезення вантажів на 35,6% до 41,58 млн тонн порівняно з 2020 роком.

Основними напрямами діяльності компанії є: транспортно-експедиторське обслуговування внутрішніх та експортно-імпортних вантажоперевезень, а також ремонт рухомого складу.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢