Світове виробництво руди залишиться на рівні минулого року

Металургія Новини
Світове виробництво руди залишиться на рівні минулого року

Зростання світового виробництва залізної руди в другому півріччі 2022 року має частково компенсувати спад у першому півріччі. За рахунок цього річний обсяг виробництва сягне показника 2021 року – близько 2,4 млрд т. Про це йдеться в дослідженні Mysteel, пише GMK Center.

За січень-червень 2022 року виробництво залізної руди в усьому світі зменшилося на 2,7% у порівнянні з першим півріччям минулого року – до 1,188 млрд т.

Більшість країн – виробників ЗРС мали перебої у видобутку в першому півріччі поточного року на фоні війни в Україні, відновлення пандемії коронавірусу та несприятливих погодних умов. Насильніше виробництво постраждало в Бразилії, Росії, Україні, Китаї та Південній Африці.

Бразилія, другий за обсягами виробник залізної руди у світі, за січень-червень 2022 року скоротила видобуток на 5,6% р./р. – до 176 млн т.

Раніше бразильська Vale знизила прогноз виробництва у 2022 році з початкових 320-335 млн т до 310-320 млн т. Компанія пояснила це безліччю несприятливих факторів, які мали місце в першому півріччі. Серед них продаж своєї системи Midwestern, вплив сезону інтенсивних дощів та заходи зі скороченню вологості складських запасів.

Країни, що не входять до числа основних виробників ЗРС, у першому півріччі поточного року виробили 567 млн т ЗРС, що на 3,1% менше ніж в січні-червні 2021-го. Скорочення виробництва в цих країнах склало більше половини зниження видобутку за перше півріччя.

Гірничодобувні компанії України в першій половині року скоротили видобуток руди на 27,3% р./р. – до 30,1 млн т. Росія за цей період виробила 44,1 млн т ЗРС (-11,4% р./р.).

Китай за півроку скоротив виробництво залізної руди на 3,6% порівняно з січнем-червнем 2021 року – до 149 млн т. Показник знизився через зупинення роботи гірників для зменшення викидів у період проведення Олімпійських та Параолімпійських ігор.

При цьому, як прогнозує Mysteel, світове виробництво руди відновиться в другому півріччі 2022-го, а особливо в четвертому кварталі, за рахунок сприятливої погоди в Бразилії та нових гірничодобувних проєктів у всьому світі.

Китай у четвертому кварталі має збільшити видобуток на 12,5% р./р. – до 78,3 млн т. У країні вводять в експлуатацію новіх потужності, маючи на меті збільшити виробництво ЗРС до 370 млн т до 2025 року.

Новини

25 Квітня 2024

Модель економічного бронювання порушує основоположні принципи конституції – юрист

Тариф на світло треба поступово збільшити до ринкового – експерт

Сумихімпром після тривалої паузи відновив роботу

Україна може стати одним із найважливіших транспортних хабів Європи

НБУ погіршив прогноз зростання української економіки до 3%

Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

У НБУ очікують на уповільнення темпів інфляції

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

В Німеччині скорочується споживання сталі

SSAB очікує зниження цін на сталь у другому кварталі

Імпорт сталі до США у березні зріс на 1,5%

Нігинський кар’єр повторно виставили на аукціон за 26,32 млн грн

Україна продовжила антидемпінгові мита на імпорт арматури та катанки з рф

До порту Одеси прибув великий контейнеровоз з Китаю

Держава має прибрати перепони, які блокують інвестиції в розвиток зеленої енергетики – адвокат 

Centravis збільшив випуск труб на 14%

ВСІ НОВИНИ ⇢