Німеччина витратила 440 млрд на боротьбу з енергокризою

Економіка Новини ТЕК
Німеччина витратила 440 млрд на боротьбу з енергокризою

Німеччина за 9 місяців від початку початку війни в Україні витратила 440 млрд євро на боротьбу з енергокризою. Це сукупний обсяг програм фінансової допомоги та схем, які уряд країни запустив для підтримки енергетичного сектору країни після зростання цін та втрати газу з РФ як основного постачальника, підрахувало агенство Reuters.

Ця цифра вже майже зіставна із близь 480 млрд євро, які Німеччина з 2020-го спрямувала на захист своєї економіки від впливу пандемії коронавірусу.

Зокрема, Німеччина тепер купує газ на більш дорогому, спотовому енергоринку, аби замінити частину російських поставок. Також влада намагається створити альтернативи паливу з РФ – СПГ та енергія з відновлюваних джерел.

За словами Стефана Кутса, віцепрезидента Кільского інституту світової економіки, зараз німецька економіка перебуває в критичному становищі, оскільки немає певності щодо енергопостачання в майбутньому.

У мінекономіки країни, яке відповідає за енергобезпеку, у відповідь на запит Reuters зауважили, що продовжують працювати над диверсифікацією поставок, і важливою частиною цього є СПГ-термінали.

За даними Міжнародного валютного фонду, більш дорога енергія дійсно буде проблемою для німецької економіки. Як уже прогнозується, у 2023 році економіка Німеччини скоротиться найбільше серед країн G7. За даними Кільского інституту світової економіки, витрати Німеччини на імпорт енергії у 2022 та 2023 роках загалом зростуть на 124 млрд євро у порівнянні зі зростанням на 7 млрд євро у 2020 та 2021 роках. Це є серйозною проблемою для енергоємних галузей країни.

Кошти, виділені на боротьбу з енергокризою, зокрема, включають чотири пакети допомоги вартістю 295 млрд євро; 51,5 млрд євро спрямували на порятунок енергетичної компанії Uniper, 14 млрд євро– на підтримку Sefe, раніше відомої як Gazprom Germania.

Німеччина хоче, щоб до 2030-го на відновлювані джерела енергії припадало щонайменше 80% виробництва електроенергії у порівнянні з 42% у 2021-му. Проте зважаючи на темпи реалізації, ця мета ще є далекою. Так, минулого року Німеччина встановила лише 5,6 ГВт сонячних генеруючих потужностей і 1,7 ГВт – наземних вітрових.

Згідно зі звітом федерального уряду та земель Німеччини у жовтні 2022 року, щоб досягти зазначеної мети, потужність нових наземних вітрових установок має збільшуватися до 10 ГВт на рік, сонячних – до 22 ГВт на рік.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢