Інтерпайп впровадив систему моніторингу викидів

Екологія Новини
Інтерпайп впровадив систему моніторингу викидів

Українська компанія «Інтерпайп» впровадила систему моніторингу викидів парникових газів за європейською методикою. Про це повідомила прес-служба компанії.

“Впроваджена система – більш точна і враховує в десятки разів більше критеріїв, ніж її пострадянська попередниця. В Україні новий підхід щодо системі моніторингу, звітності та верифікації викидів природних газів застосовується з 1 січня 2022 року і є обов’язковою умовою для декарбонізації промисловості”, – зазначає Інтерпайп.

На сучасному сталеплавильному комплексі “Інтерпайп Сталь новою методикою при вимірюванні викидів вуглецю користуються з 2022 року. Вона дає змогу контролювати понад 40 матеріалів та ресурсів.

Нова система дає можливість врахувати значно більше факторів, ніж пострадянська, і зменшує похибку результатів у декілька разів. Вона базується на контролі викидів СО2 усіх матеріальних потоків виробництва – викидів у процесі виплавки сталі, використання феросплавів, вогнетривів, металобрухту та інших ресурсів, необхідних для сталеплавильного виробництва.

Для впровадження нової системи на виробництві організували процес збору даних щодо викидів СО2. До нього залучені й постачальники матеріалів, що стимулює їх також зменшувати викиди СО2 на власних виробництвах.

Плани моніторингу та звітності погоджені в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, а верифікацію результатів проводять незалежні аудитори. Наразі отримані результати перевершують показники найкращих європейських виробництв – питомі викиди безпосередньо від сталеплавильного виробництва майже вдвічі менші, ніж світовий стандарт в цій галузі, і ледь перевищують 100 кг на тонну сталі.

“Компанія підтримує загальноєвропейську політику щодо скорочення викидів парникових газів. Ми зацікавлені в реальних результатах моніторингу, тому що це – єдиний європейський стандарт, важливий крок до декарбонізації промисловості та одна з обов’язкових умов вступу України до Євросоюзу”, – зазначив Владислав Варнавський, директор з екології та промислової безпеки “Інтерпайп”.

Новини

19 Квітня 2024

ДТЕК попереджає про можливі відключення світла у Києві

Відвантаження довгого прокату за кордон зросли на 13,4%

EDF постачатиме зелену енергію для французького заводу з виробництва DRI

Асоціація портів України звернулась до уряду щодо ситуації на Дунаї

Ворог пошкодив припортову інфраструктуру на Одещині

Сім країн у світі виробляють всю свою енергію з відновлюваних джерел

Pilbara Minerals відзначає збільшення цін на літій

Nippon Steel намагається розвіяти побоювання з приводу придбання US Steel

Каметсталь освоює виплавку заготовки підвищеної якості

Виробництво в будівельному секторі ЄС зросло на 1,8% 

США виділило $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Україна отримає від ЄІБ 560 млн євро на відновлення енергетики та житла

Китай у березні збільшив видобуток руди на 14,5% 

УЗ планує відремонтувати майже 1200 кілометрів колій

Зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

Німецький виробник дронів відкриє завод в Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢