Попит на мідь у світі може зрости на 3% у 2023 році

Економіка Металургія Новини
Попит на мідь у світі може зрости на 3% у 2023 році

Споживання міді у світі у січні-вересні 2022 р. зросло на 1% після бурхливого зростання попиту на 6% у 2021 році. У 2021 р. попит різко зріс після зняття у багатьох країнах епідеміологічних обмежень та початку економічних стимулів. У 2022 році попит сповільнився внаслідок посилення монетарної політики в найбільших країнах та погіршення міжнародної торгівлі через геополітичні проблеми. Про це йде мова у звіті Центру економічного прогнозування Газпромбанку (ЦЕП ДПБ).

Структура споживання міді у світі практично не змінилася з 2010 р. Найбільшим споживачем міді у світі є будівництво (29%) та енергетика (15%), розвиток яких переважно визначається державними стимулами. Динаміка витрат бізнесу та населення на транспортні засоби, машинобудівну продукцію та товари тривалого користування значною мірою визначаються етапом економічного циклу.

У 2020–2021 роках. споживання міді виробниками електромобілів у світі зросло у 2,2 рази, причому промисловість Китаю забезпечила понад 60% випуску електромобілів. У 2022–2026 роках. Найбільші темпи зростання споживання міді спостерігатимуться у виробництві транспортних засобів, головним чином у виробництві легкових електромобілів та гібридних автомобілів.

«У 2023–2024 роках. споживання міді у світі збільшуватиметься з темпами 2,5–3% на рік. У Китаї відбудеться пожвавлення ринку житла завдяки поновленню зростання будівництва. У країнах ЄС та США прискорення будівництва розпочнеться з 2024 р., що призведе до зростання попиту на 3–4%», – йдеться у матеріалах ЦЕП ДПБ.

Упродовж останніх 20 років попит на мідь зростав головним чином у Китаї. Однак останніми роками США, країни ЄС, Південна Корея та інші роблять дії з локалізації промисловості: розробляють різні програми субсидування виробництва компонентів для відновлюваної енергетики та електротранспорту.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢